Дипломати у Мінську підтвердили: Китай попросив слухняного Луку не атакувати кордон Польщі

НОВИНИ 19.09.2024 Коментарі 0

Китай попросив владу Білорусі нормалізувати відносини з Польщею. Таке прохання на адресу офіційного Мінська справді прозвучало, - підтвердило джерело "Нашої Ніви" у білоруських дипломатичних колах. 

Зокрема, може йтися про нормалізацію ситуації на кордоні і звільнення активіста польської національної меншини Андрія Почобута. Китай як тоталітарна країна навряд чи міг би порушувати питання про звільнення інших політв'язнів чи політичних реформ. 

Щодо Польщі, то представники влада цієї країни давала сигнали про готовність відкрити деякі прикордонні переходи й активізувати двосторонні контакти. 

Нагадаємо, президент Польщі Анджей Дуда у червня цього року перебував з офіційним візитом в Китаю. 24 червня він провів переговори з китайським лідером Сі Цзіньпіном, прем'єр-міністром Лі Цяном та головою постійного комітету китайського парламенту Чжао Леєм. Зокрема, йшлося про війну росії проти України та гібридну атаку Білорусі на польський кордон, коли вже три роки мігранти за підтримки білоруських силових структур штурмують з боку Білорусі польський кордон.

Водночас зазначимо, що, за оцінками експертів, через Білорусь і Польщу в Європу потрапляє значний потік китайських товарів.     

Також додамо, що 16 вересня, самопроголошений президент Білорусі Лукашенко підписав указ про помилування 37 білоруських політв’язнів, які відбували покарання за начебто екстремістські злочини. Це вже четвертий указ бульбофюрера про помилування політв’язнів, починаючи  із липня цього року. На початку липня були звільнені 18 людей, у серпні – 30, на початку вересні - ще 30 політв'язнів.

Фото – hromadske.radio

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: