Антипутінські протести в Болгарії

ФОТО 22.03.2018 Коментарі 0

18.03.2018 року в Софії (Болгарія) відбувся протест «ЗА  ГІДНУ  БОЛГАРІЮ! ЗА ЄДИНУ УКРАЇНУ!»

Незважаючи на сильний дощ та вітер в столиці Болгарії, в  Софії відбувся мовчазний протест, організований неурядовими організаціями  – «Рух Громадський тиск» та Спілка українських організацій Болгарії «Мати Україна».

Протестувальників – болгар та українську діаспору – об'єднали спільні позиції: цензура, арогантне  та агресивне  втручання Росії у внутрішні справи європейської країни та країни члена НАТО, поліцейське свавілля  та гібридна війна, яку РФ веде  проти Болгарії навіть на рівні окремих громадян,  мішенями якої  стали  понад двадцять громадян Болгарії та України у переддень візиту до Болгарії патріарха РПЦ Кирила. Це був протест проти війни, яку Росія вже четвертий        рік веде  проти України. Протест проти незаконної окупації території України і анексії Криму, де саме в цей день  Російська Федерація всупереч нормама міжнародного  права незаконно проводить президентські вибори.  Крім мешканців Софії в акції взяли участь представники української діаспори з м. Пловдив.

Безліч плакатів протестувальників говорили замість них: «Росія - уявна захисниця слав 'янства...» (Христо Ботев), «НІ гібридним виборам та окупації Криму!» , «Болгарія – незалежний та послідовний партнер  НАТО та ЄС», «Україна єдина», «Стоп Путін! Стоп війна!», «Україна і Болгарія разом!»  та інші.

Мітингувальники  протестували  проти:

  • антиболгарської політика президента Росії Володимира Путіна;
  • провокаційної поведінки російського патріарха Кирила під час його візиту до Болгарії;
  • відсутності ефективної протидії державних установ проти російських  гібридних атак;
  • негідної поведінки болгарських державних діячів, політиків і громадських діячів, які обрали слугувати ворожим Болгарії російським політичним та  економічним інтересам;
  • пропаганди та підтримки болгарськими ЗМІ  режиму  Москви;
  • бездіяльності сил безпеки стосовно багаточисельних відвертих погроз  життю болгарських громадян на інтернет ресурсах за  якими  стоять люди з проросійськими переконаннями та  використання цих органів  безпеки як інструменту російської гібридної війни проти болгарських громадян, які використовують  сталінсько-міліціонерські  методи  залякування патріотів підписанням «протоколів»;
  • неконтрольованого поселення в Болгарії громадян Росії, які пов'язані з російськими службами безпеки;
  • військової гібридної агресії Російської Федерації проти України та незаконної анексії Криму.

Цим протестом учасники ще раз нагадали усім про те, що Болгарія є вільною, демократичною і незалежною державою, членом Європейського Союзу та НАТО. Ось чому будь-яка спроба Російської Федерації втрутитися у внутрішні справи Болгарії, на думку активістів,  є також  і нападом на європейських та атлантичних друзів Болгарії. Політики, які обслуговують російські інтереси в Болгарії, не мають місця в уряді.

Протестувальники закликали керівництво Болгарії не визнавати референдуми та вибори, які проводяться на окупованих та анексованих  територіях, оскільки вони є незаконними.

 

 

   Олена Коцева, Софія (Болгарія)

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: