​ВАКС відправив у СІЗО ексзаступника керівника Держспецзв’язку

НОВИНИ 27.11.2023 Коментарі 0

ВАКС відправив у СІЗО ексзаступника керівника Держспецзв’язку Віктора Жору із заставою у 10,5 млн грн. Про це повідомив Центр протидії корупції. 

Рішення ухвалив слідчий суддя Віктор Маслов.

У разі внесення застави, Жора повинен буде дотримуватися низки обов'язків, зокрема здати закордонні паспорти, не спілкуватися з іншими підозрюваними та свідками, носити електронний браслет. 

Також у повідомленні сказано: "Віктор Жора є одним із підозрюваних у справі ймовріної корупції у Держспецзв’язку, в ході якої розслідують заволодіння державними коштами у сумі понад 62 млн грн. 

Окрім нього, підозрюваним у справі є ще п'ять осіб, зокрема колишній голова Держспецзв’язку Юрій Щиголь, гендиректор ДП “УКРАЇНСЬКІ СПЕЦІАЛЬНІ СИСТЕМИ” Анатолій Вітренко та власник групи компаній Роман Коваль, якого слідство називає організатором схеми.

За версією НАБУ і САП, Коваль використав свої звʼязки для призначення Жори в Держспецзв’язку на посаду заступника голови. 

А далі Жора залучив голову ДССЗЗІ Щиголя до їхньої групи, яка мала займатися проведенням закупівель через підконтрольні учасникам групи компанії.

На засіданні із обрання запобіжного заходу ймовірному організатору Ковалю останній називав Жору "зіркою кібернетичного фронту".

У телефоні Жори детективи знайшли листування підозрюваних у месенджері Threema.

Прокурор вказував, що у переписках співучасники називали Держспецзв’язку

"колхозом" і використовували псевдоніми: Птица - Щиголь, Йода - Коваль, Арчі - Вітренко, Віктор Ж. - Жора.

За словами прокурора, у 2020 році Жора і Коваль вже були фігурантамм справи по закупівлям в Пенсійному фонді.

Цікаво також те, що буквально за півгодини до підозри від НАБУ і САП Кабмін повідомив, що звільнив Щиголя і Жору із займаних посад. А рішення про звільнення не публікувати ще кілька днів".

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: