Заметені дороги, заблоковані авто, знеструмлені міста: в Україні сніговий шторм

НОВИНИ 27.11.2023 Коментарі 0

МВС закликає водіїв уникати поїздок регіонами, де вирує негода: рятувальники витягнули із заметів та кюветів понад 800 автівок. На 14 автодорогах перекрито рух транспорту, а в 16 областях знеструмлено понад дві тисячі населених пунктів.

Найскладніша ситуація спостерігається на півночі та півдні Одеської області: снігові перемети сягають півтора метра. До ліквідації наслідків негоди залучені рятувальники, поліцейські, нацгвардійці, прикордонники. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко у своєму ТГ-каналі.

Поблизу села Удобне прикордонники з автобусів евакуювали 42 людини, у т.ч. 10 дітей. На трасі Ізмаїл-Рені рятувальники визволяли людей із заблокованих автівок за допомогою снігохода. Відбуксовано понад 500 автомобілів, зокрема 14 автобусів та 12 автомобілів екстреної допомоги. Надано допомогу 1624 особам, зокрема 93 дітям. Із ознаками переохолодження до медиків звернулися 6 людей.

У Миколаївській області перекрито рух на 10 ділянках доріг, перемети сягають двох метрів. Підрозділи ДСНС залучалися до ліквідації наслідків негоди 49 разів, 75 автомобілів відбуксовано.

У Черкаській області ускладнено рух поблизу міста Кам’янка. Поліцейські організували рух транспорту у реверсному режимі, близько 40 вантажних автомобілів зупинені на відстій. Рятувальники розгорнули пересувні пункти обігріву.

У Кіровоградській області ліквідовано затор поблизу села Велика Виска, 30 вантажних автомобілів стоять на узбіччі. Відбуксовано 164 транспортні засоби, 293 людям надана допомога.

Негода в Україні продовжує вирувати − у низці областей оголошений помаранчевий рівень небезпеки.

Лише на Одещині сталося понад 70 ДТП, в самій Одесі не курсує більшість електротранспорту. Біля однієї з котелень вітер зруйнував трубу. Синоптики прогнозують, що складні погодні умови збережуться до 28 листопада.  За словами голови Одеської ОВА Олега Кіпера, загиблих та госпіталізованих немає. 

У Києві оголосили ІІ (помаранчевий) рівень небезпеки − триває сильній снігопад, сильний вітер 22 м/с; на дорогах ожеледиця.

За даними КМВА, станом на 7:30 несприятливі погодні умови не призвели до надзвичайних ситуацій, ситуація контрольована, але рух транспорту ускладнений. Міська влада закликає водіїв без нагальної потреби не виїжджати на вулиці міста, не паркувати авто на тротуарах на узбіччях, аби не заважати спецтехніці.

Загальноосвітні навчальні заклади працюють в змішаному режимі − офлайн та онлайн: рішення, чи відпускати дітей до школи, приймають батьки.

З 7:30 ранку в’їзд до Києва великогабаритного транспорту закрито у звʼязку з снігопадом.

Також ІІ (помаранчевий) рівень небезпеки оголосили у Дніпропетровській області та Кривому Розі – там сильна хуртовина, пориви південно-західного вітру сягають 17-22 м/с.

Комунальні служби міста перевели у посилений режим роботи, на дорогах працює спецтехніка. Водіїв та пішоходів закликають бути максимально уважними. 

На Полтавщині через погіршення погодних умов знеструмлені 437 населених пунктів (понад 18 тисяч користувачів). Енергетики працюють над відновленням електропостачання. Обласна влада стверджує, що автошляхи області підтримуються у проїжджому стані, а пасажирський транспорт працює в штатному режимі.

На Чернігівщині станом на 6 годину ранку без електрики залишилися мешканці 60 населених пунктів. Попри негоду 58 одиниць техніки і 152 працівники «Чернігівобленерго» працюють, щоб повернути світло в оселі людей.

У районах області школам рекомендували перевести дітей, які живуть поза межами пішохідної доступності, на дистанційне навчання.

У Краматорську на Донеччині через негоду знеструмлені деякі райони міста. Через це зупинились і деякі котельні та насосні станції. Міська влада запевняє, що аварійні бригади РЕМ та всіх інших служб працюють над ліквідацією наслідків, спричинених сильним вітром.

Також повідомляється, що штормовий вітер дійшов до окупованого Маріуполя. Через негоду у різних районах міста масові аварійні відключення, обірвані лінії електричних мереж, повалені дерева, профнастил, паркани та баки для сміття. 

Як попереджає Укргідрометцентр, складні погодні умови зберігатимуться упродовж усього дня 27 листопада.  

У Київській, Чернігівській, Черкаській, Одеській областях очікуються сильні снігопади, в Сумській, Полтавській, Кіровоградській, Миколаївській областях − сильні мокрий сніг та дощ, місцями ожеледь.

Приріст снігового покриву у зазначених областях може сягнути 20-30 см, місцями 40-50 см; очікуються хуртовини, снігові замети, на дорогах ожеледиця.

У Харківській, Дніпропетровській, Херсонській, Запорізькій областях та Криму пройдуть значні дощі.

У північних, центральних, південних областях та Криму прогнозують посилення вітру до 17-22 м/с, місцями до 25 м/с, в Одеській та Миколаївській областях − до 25-30 м/с; у західних та східних областях − пориви вітру 15-20 м/с.

На Чорному морі очікується посилення вітру до 25-30 м/с; висота хвиль 2-3 м.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: