25 березня – День Волі білорусів!

ВІДЕО 25.03.2024 Коментарі 0

25 березня білоруси відзначають День волі! З цієї нагоди сотні тисяч громадян Білорусі отримують вітання. «Ми здатні об’єднатися, щоби захистити своє», - наголосила лідерка білоруських демсил Світлана Тихановська. Окрім того, білорусів привітали бійці Полку Кастуся Калиновського й інші організації та лідери.

25 березня, у день проголошення Білоруської Народної Республіки, національний лідер Світлана Тихановська звернулася до білорусів зі щирою констатацією факту: свято вимушено проводять за кордоном, а не на рідній землі.

«Ми не можемо святкувати з легким серцем, тому що тисячі людей за ґратами. Ми кажемо «День Волі», але розуміємо: сьогодні наша країна є заручницею Російської імперії, яка веде загарбницьку війну проти України, знищуючи нашу незалежність і нашу ідентичність. Проте я впевнена: разом із вами ми можемо змінити ситуацію», - наголосила Світлана Тихановська.

Лідерка білоруських демсил упевнена, що настане час, коли вдасться побудувати омріяну країну.

Також білорусів привітали воїни Полку Кастуся Калиновського зі складу Збройних Сил України з нагоди 106-ої річниці проголошення незалежності Білоруської Народної Республіки.

«Багато хто називає його Днем Свободи, а хтось вважає Днем Незалежності. У 1918 році білоруси оголосили на весь світ, що ми є народ і що Білорусь є вільною і незалежною країною.

Сьогодні, у День Волі, ми пишемо Білорусь з великої літери. І ми звертаємося до тих, для кого рядки Янки Купали нині як ніколи зрозумілі. Ми, білоруси, добровольці, чоловіки та жінки полку імені Кастуся Калиновського, вільні люди, колишні державні службовці, підприємці, спортсмени, менеджери, громадяни, вчителі, лікарі; ті, хто цікавився політикою і хто не цікавився; ті, хто має військовий досвід і хто його тільки здобуває; люди різного віку, світогляду, життєвого досвіду й інтересів, але об’єднані любов’ю та повагою до свого народу, і презирством до жорстокого режиму білоруської влади та підтримуваної нею несправедливої війни росії проти цивілізованого світу, оголошуємо національну мобілізаційну кампанію», - сказано у привітанні.

У зверненні до білорусів ПКК констатував, що після підбиття підсумків дворічної діяльності полку Калиновського, він постав одним із найбоєздатніших національних підрозділів у війні проти росії, якого лукашенко боїться.

«Ми розробили власну систему забезпечення, логістики, навчання та кіберзахисту. У нас достатньо зброї і снарядів. Завдань на полі бою і не тільки вистачає. Але головне, що ми створили досвідчену команду. Отримавши багатий досвід визволення України із 2014 року, наші командири тепер мають змогу розширювати свої бойові підрозділи, готувати та керувати великою кількістю добровольців», - йдеться у тексті.

На думку очільників ПКК, кожен білорус знайде своє місце у структурі їх Полку. Спектр діяльності для реалізації широкий: реалізувати свої здібності можна в медицині, логістиці автоматизації та цифровізації робочих процесів, розробці ІТ-продуктів, ремонті автомобілів, зброї, електротехніки, гарнізонній службі тощо. А також на бойових напрямках можуть успішно реалізуватися оператори та пілоти БПЛА, вибухотехніки, сапери, гранатометники, кулеметники, стрільці, навідники, снайпери..

Потрапити в Полк Калиновського можна після подання заявки через спеціального бота. Він доступний лише на офіційних сторінках Полку, де безпеку гарантують «кіберпартизани».

Відеозвернення до білорусів ПКК записав за участі воїна Полку Павла «Дядька» Шурмея, колишнього члена збірної Білорусі з академічного веслування, учасника Олімпійських ігор, чемпіона світу, рекордсмена.

Також читайте: Білоруси в усьому світі відзначають День Героїв

Ілюстрація – ТГ-канал "Вільна Білорусь"

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: