Рашапосол тупо «забив» на виклик до МЗС Польщі

НОВИНИ 25.03.2024 Коментарі 0

Посол рашки у Польщі сєргєй андрєєв вирішив не відвідувати МЗС Польщі, куди його запросили після «ракетного інциденту», заявив цей так званий дипломат у розмові з пропагандистами із РІА «новасті».

«Я вважав, що розмовляти на цю тему без пред'явлення доказової бази немає сенсу, і від візиту до МЗС Польщі відмовився», - повідомив андрєєв.

Напередодні польські військові заявили, що уранці повітряний простір республіки порушила російська крилата ракета, яка знаходилася в повітряному просторі Польщі протягом 39 секунд, а потім з нього вийшла.

Посол уточнив, що сьогодні вранці його запросили до відомства на зустріч із одним із заступників міністра. Польська сторона повідомила, що це пов'язано із «ракетним інцидентом». У свою чергу, андрєєв спитав, чи планує польська сторона надати посольству якісь докази своїх тверджень. «Виразної відповіді я не отримав і звернув увагу на те, що ми досі чекаємо від польської сторони доказів щодо того, що нібито російська крилата ракета залітала в повітряний простір Польщі 29 грудня минулого року. Жодних доказів цих тверджень ми досі не отримали», - зазначив посол рф.

Співрозмовник рашаагентства констатував, що в цій ситуації він не бачить сенсу відвідувати МЗС Польщі. «Я запропонував польським колегам, якщо вони того бажають, направити відповідну ноту поштою або кур'єром», - додав андрєєв.

РашаЗМІ, традиційно перебрехавши суть інциденту, вчепилися до вигідних їм формальностей: мовляв, «це не перший випадок, коли на території Польщі фіксують об'єкти, які прилетіли з України». І нагадали, що у листопаді 2022-го у Пшеводуві, неподалік кордону двох країн, впала ракета, загинули двоє людей. Спочатку висувалися припущення, що це російський боєприпас.

Володимир Зеленський також наполягав, що Київ не має відношення до інциденту. Але пізніше президент Польщі Анджей Дуда заявив про високу ймовірність того, що ракета належала українській ППО. Пізніше це офіційно визнав генеральний прокурор країни, міністр юстиції Збігнєв Зебро.

Крім того, 29 грудня минулого року польські військові заявили, що до повітряного простору республіки увійшов непізнаний об'єкт, який потім зник з радарів. Пізніше Генштаб країни заявив, що ракета, яка порушила повітряний простір, була російською і вона «через неповні три хвилини залишила територію». При цьому не було представлено жодних подробиць чи фактів, які б підтверджували ці звинувачення.

Тим часом соцмережі вибухнули мемами про недолугість та безсилля польських ППО, які не збили рашистську ракету в повітряному просторі країни НАТО. Найпопулярнішими були «чорні жарти» про те, що ракета — це не фура із зерном, тому блокувати її не потрібно.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: