«Нептун» прилетів до «Костянтина Ольшанського»

НОВИНИ 26.03.2024 Коментарі 0

Українською ракетою «Нептун» було уражено великий десантний корабель «Костянтин Ольшанський», який був захоплений московитами ще у 2014 році на кримському озері Донузлав.

Як повідомив речник ВМС Дмитро Плетенчук в ефірі телеканалу Freedom, довкола цього корабля події розгортались як у детективі.

«9 років він стояв в бухті Севастопольській. Його розбирали на запчастини. Просто грабували. А на десятий рік вони зрозуміли, що закінчуються у них десантні кораблі цього проєкту і було ухвалене рішення його відновити. І протягом року його відновили, але ціллю цих робіт було здійснити фальсифікацію, щоб відрапортувати московському керівництву… Цей корабель мав використовуватися проти України. І саме тому було ухвалено рішення на ураження цієї одиниці нашим «Нептуном», - розповів Плентенчук.

За словами речника ВМС, ураження точно було завдано. Уточнюються пошкодження, які отримав ВДК. За інформацією українських військових, «Костянтин Ольшанський» зараз не боєздатний.

«У цієї ракети («Нептуна») можливості ефективного ураження цілей водотоннажністю 5 тис. тонн. Ракетний крейсер «Москва», водотоннажністю 8 тис. тонн, був потоплений за допомогою ураження двома такими ракетами Р-360. Іншими словами, за умови вдалого влучання, у ВДК «Костянтин Ольшанський», повною водотоннажністю 4 тис. тонн, навряд чи залишаться шанси на експлуатацію окупантами», - зазначив у своєму ТГ-каналі військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

За його словами, «що радує не менше – ПТРК «Нептун» продовжує виконувати завдання. Той самий «Нептун», який деякі «експерти» називали безглуздим і безнадійним».

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: