Їжа, питна вода, ліки – почав діяти Штаб допомоги українським водіям

НОВИНИ 26.11.2023 Коментарі 0

У суботу, 25 листопада, команда Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури спільно з Асоціацією міжнародних автомобільних перевізників роздали 2 500 тисячі літрів води, 1 200 обідів та необхідні медикаменти водіям, що заблоковані перед пунктом пропуску “Дорогуськ – Ягодин”.

Про це повідомило Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

За інформацією міністерства, також наши перневізникам, вже 10 днів активно допомагає команда World Central Kitchen. За цей час команда роздала майже 14 тисяч гарячих обідів. Вдячні місцевій команді за лідерство!

"Ягодин – Дорогуськ" - це найбільший вантажний пункт пропуску України. За добу, через з нього на в’їзд та виїзд може проїжджати по 680 вантажівок. Наразі, через блокаду кордону з польського боку, цей пункт пропуску перетинає декілька десятків вантажівок на добу. Окрім цього, з польського боку кордону у фізичній черзі очікують понад 800 вантажівок.

Минулого тижня у рамках роботи Штабу – продукти, вода та ліки були доставлені водіям, що тривалий час очікують перед пунктами пропуску “Корчова – Краківець” та “Рава-Руська – Гребенне”. Наразі кількість вантажівок у фізичній черзі з польського боку складає 700 та 600 транспортних засобів відповідно.

Водії та перевізники, що заблоковані на кордоні, можуть звернутись на цілодобову гарячу лінію Укртрансбезпека, повідомити про потреби та будь-які інші пов’язані питання за номером: +38-(067)-120-04-83.

Додаткові потреби можна вказати через цю форму.

Також, водії, що бажають евакуюватись до України, можуть заповнити форму за цим посиланням.

Нагадаємо, минулого тижня Міністерство відновлення спільно з профільними асоціаціями та перевізниками створило Штаб допомоги українським водіям. Його ключова задача – забезпечити українських перевізників їжею, питною водою, медикаментами допоки не буде відновлена стабільна робота пунктів пропуску. У той же час, Міністерство ініціювало направлення моніторингових груп з боку Європейського Союзу на заблоковані пункти пропуску з метою фіксації реальної ситуації, що склалась на кордоні", - сказано у повідомленні.

Також нагадаємо, що 6 листопада польські перевізники розпочали фізичне блокування трьох з чотирьох найбільших прикордонних переходів на польсько-українському кордоні.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: