Як росіяни намагалися втримати завод у Вовчанську: підкопи, голод та страта солдатів

НОВИНИ 27.09.2024 Коментарі 0

Командир підрозділу «Стугна» спецпідрозділу Тимура ГУР МО України з позивним "Лінукс" в інтерв’ю для видання Liga.net розповів про деталі операції зі звільнення Вовчанського агрегатного заводу. 
 
На заблокованому об’єкті перебувало приблизно 80 російських окупантів, якими командували спецпризначенці російської воєнної розвідки. Більшість із угруповання ворога – знищена. Близько двох десятків окупантів – взято в полон, - повідомили в ГУР.

"У нас є інформація, що були спроби копати підкопи з будівель у місці, де росіяни перебували, до заводу. Для цього вони використовували своїх "зальотчиків", відказників, а також українських полонених", - розказав Лінукс. 
 
Однією з найбільших проблем під час зачищення 30 будівель заводу стали підвали та бункери, де загарбники тримали оборону. 

"Якщо порівнювати з усією історією нашої війни, навряд чи ми знайдемо подібні випадки захоплення промзони, обʼєкта такої складності за такий короткий термін", - зазначив розвідник. 

Він описав свідчення окупантів, яких взяли в полон під час операції на заводі. 
 
"Командири заблокованих росіян зі складу російського спецпідрозділу тримали дисципліну тотальним страхом, насиллям та вбивствами. Двох російських солдатів командири застрелили за декілька днів до нашого повного звільнення заводу, бо їм здалося, що ті "ковтнули з пляшки більше води, ніж їм було дозволено", - розповів Лінукс. 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: