ліліпутін перестав хвалитися наступом на Авдіївку та заговорив про «активну оборону»

НОВИНИ 16.10.2023 Коментарі 0

Рашисти, а особливо їхній ватажок кремлівський карлик змінили риторику щодо наступу своїх вояк-окупантів на Авдіївку. Фактично вони покоротили свої апетити та «зменшують очікування» щодо просування загарбницької орди.

На це звернули увагу фахівці Інституту вивчення війни (ISW), навівши приклад інтерв’ю ліліпутіна росіянському пропагандистському держТБ. Миршавий, зокрема, заявив, що рашистські війська ведуть «активну оборону» на Авдіївському, Куп'янському та Запорізькому напрямках. На думку аналітиків те, що бункерний дід охарактеризував ординську  операцію під Авдіївкою як «активну оборону», а не «активні бойові дії» може свідчити про не надто великі успіхи цих атак. Тож путлєр таким чином пробує зменшити очікування значного російського просування.

«рашистські війська навряд чи здійснять значні прориви або відріжуть українські сили в населеному пункті у найближчій перспективі, а потенційні масштабні просування, ймовірно, вимагатимуть значного і тривалого залучення особового складу та матеріальних засобів», – ідеться у звіті.

За даними ISW, росіянський інфопропагандистський простір в цілому також стримує свій початковий оптимізм щодо перспектив наступальних операцій навколо Авдіївки. Рашисти продовжили наступ, який має на меті оточення Авдіївки, проте  поки що не досягли помітних успіхів,  втратили темп операції та значну кількість особового складу і техніки.

Аналітики вказують і на те, що зниження темпів російських наступальних операцій може бути результатом тимчасового пристосування до тактичної обстановки, і загарбники можуть активізувати свої спроби оточити Авдіївку в найближчі дні.

Як повідомляє низка українських ЗМІ, наступ на Авдіївку - це напрямок основних зусиль рашистських військ на Донбасі. Місто штурмують 114-та, 15-та, 21-ша мотострілецькі бригади, посилені спецпідрозділами 1-го армійського корпусу окупаційних військ рф. У резерві тримають 30-ту мотострілецьку бригаду. Їх підтримує артилерія та авіація зі значною кількістю боєприпасів. Ворог атакує Авдіївку одночасно з півдня та півночі.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: