Зустріч Байдена з лідерами обох партій у Конгресі - рішення щодо допомоги Україні так і нема

НОВИНИ 27.02.2024 Коментарі 0

«Моя мета полягала в тому, щоби висловити те, що я вважаю очевидним, що ми повинні піклуватися про американський народ насамперед. Коли ми говоримо про потреби Америки, ми повинні насамперед говорити про відкритий кордон Америки», - сказав спікер Палати представників Майк Джонсон журналістам після зустрічі з президентом США Джо Байденом у Білому домі.

У вівторок, 27 лютого, Байден викликав лідерів обох партій у Конгресі до Білого дому для переговорів, щоб ухвалити ще один попередній бюджет, щоб уникнути часткового припинення роботи державних установ (так званого шатдауну) і вийти з глухого кута у виділенні коштів для України, Ізраїлю та Тайваню, який Джонсон ще не подав на голосування, повідомило Польське радіо.

Лідери Демократичної партії заявили після зустрічі, у якій також брав участь директор ЦРУ Білл Бернс, що всі в залі погодилися, що без допомоги США Україна програє війну, і через це зустріч була «неймовірно напруженою». Лідер демократичної більшості в Сенаті Чак Шумер заявив, що демократи готові вирішити кризу на південному кордоні, але спочатку необхідно прийняти заходи для України, оскільки це термінова справа.

«Це дуже, дуже важливо. Ми не можемо дозволити собі чекати ще місяць, два чи три (...) Україна, ймовірно, програє війну, НАТО – у кращому випадку – розійдеться, союзники відвернуться від Сполучених Штатів, і це підбадьорить автократів цього світу», - сказав Шумер. Лідер меншості в Палаті представників Гакім Джеффріс погодився, назвавши це «екзистенційним моментом для вільного світу».

Джонсон визнав, що питання іноземної допомоги потребує вирішення, але не висловив такого ж відчуття терміновості. «Я дуже чітко дав зрозуміти президенту та решті учасників зустрічі, що Палата представників активно працює та розглядає всі варіанти з цього питання, і ми розглянемо це в належний час», - сказав Джонсон, не відповідаючи на запитання журналістів.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: