Знищено 9 гелікоптерів: ЗСУ вдарили по ворогові ракетами ATACMS

НОВИНИ 17.10.2023 Коментарі 0

Cили спеціальних операцій сьогодні, 17 жовтня, у вівторок провели успішну операцію “DRAGONFLY” щодо враження аеродромів в Бердянську та Луганську. Про це повідомила пресслужба ССО. При цьому, як стверджує The Washington Post, ЗСУ використали ракети збільшеної дальності ATACMS. Це перше повідомлення про застосування таких ракет. 

"За словами високопоставленого українського військового чиновника, українські військові запустили одну з версій наданих США ракет великої дальності ATACMS рано у вівторок, щоб завдати ударів по російських військових літаках і складах боєприпасів в окупованій Україні", - повідомило видання The Washington Post.

"Україна більше року благала Вашингтон надіслати ATACMS, які можуть вражати цілі на відстані 100 миль або більше — далі ніж інша зброя, яку Сполучені Штати надіслали до Києва.

Версія ракет, якими Україна вражала цілі в Бердянську, на узбережжі Азовського моря, та на окупованому сході Луганської області, була озброєна касетними бомбами, а не однією боєголовкою", - сказано у повідомленні.

Розповідаючи про наслідки цих раектних ударів, The Washington Post посилається на ось це повідомслення ССО: "Сили спеціальних операцій отримали інформацію про використання противником  аеродромів в тимчасово окупованих Бердянську та Луганську, а також перебування на них значної кількості авіаційної і спеціальної техніки, та боєприпасів. 

Зазначену інформацію було перевірено та отримано підтвердження. Координати та необхідні дані передано для ураження підрозділам Сил оборони. У результаті нанесення вогневого удару в ніч з 16 на 17 жовтня окупанти понесли значні втрати. 

За останніми даними у Бердянську та Луганську знищено:

✔️дев’ять гелікоптерів різних модифікацій

✔️спеціальна техніка, яка була на аеродромах

✔️пускова установка ППО

✔️склад боєприпасів 

✔️пошкоджено злітні смуги аеродромів

Склад боєприпасів у Бердянську детонував до 4 ранку. Детонація у Луганську тривала до 11 ранку. 

Втрати у живій силі противника складають десятки загиблими та пораненими. Тіла досі дістають з-під завалів".

Фото - ракети ATACMS / commons.wikimedia.org

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: