Злочини росії: на війні вже загинуло 57 українських та закордонних журналістів

НОВИНИ 03.05.2023 Коментарі 0

"Сьогодні – 30-та річниця Всесвітнього дня свободи преси, проголошеного Організацією Об’єднаних Націй.  Це ще одна нагода нагадати про важливу місію журналістів та незалежність преси, а також вшанувати пам’ять працівників медіа , які загинули під час виконання своїх професійних обов’язків".

Про це у телеграмі повідомив Уповноважений ВР із прав людини Дмитро Лубінець. 

Зокрема, він зазначив, що з першого дня російського повномасштабного вторгнення, саме завдяки роботі журналістів мільйони людей у різних країнах світу дізнаються про злочини, які вчиняє країна-агресор на території України. 

Понад 500 злочинів Росія скоїла проти самих представників преси  та ЗМІ. 57 українських та закордонних медійників загинули. Десятки перебувають у неволі.  

Журналіст і правозахисник Максим Буткевич незаконно засуджений окупантами на 13 років позбавлення волі. Ще 15 кримських журналістів перебувають в ув’язненні за політично мотивованими справами. 

"Війна Росії проти України стала викликом для всієї вільної преси. Міжнародна спільнота має докладати більших зусиль для збереження надбань демократичного світу в царині свободи слова та захисті прав журналістів, а також притягнення до відповідальності винних за їх порушення", - наголосив Дмитро Лубінець. 

(Фото - Журналісти тікають від обстрілів, Ірпінь, 6 березня 2022 р. / REUTERS/Carlos Barria)

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: