Зеленського просять підтримати проект «Stop Mapaganda! Інформаційна деокупація України»

НОВИНИ 16.05.2023 Коментарі 0

На сайті офіційного представництва Президента України у вівторок, 16 травня, з’явилася петиція про підтримку проекту «Stop Mapaganda! Інформаційна деокупація України». Автор петиції – Микола Голубей – просить підтримати створення ефективного механізму боротьби з поширенням фейків про Україну в освітніх матеріалах, електронних мапах та Вікіпедії в європейських країн, Великої Британії та США.

Пропонуємо ознайомитися з текстом петиції у скороченому вигляді.


Після війни у Грузії у 2008 році, росія із 2009 року реалізує концепцію гібридної війни. Велику роль в інформаційній складовій гібридної війни відіграє маніпулювання освітою. Географія, картографія та історія використовуються як інструменти інформаційної війни.

Для координації діяльності в цій сфері в рф створили РГО – «русское географическое общество», яке одразу отримало підтримку на найвищому політичному, військовому та економічному рівні. Фінансування здійснюється через структури газпрому та компанії олігархів, які входять в наглядову раду.

Маніпуляцією історії в рф займається «русское историческое общество» (РИО).
 

У 2012 році в РИО прийшли політична сила, вплив та гроші. Із 2012 року на чолі РИО стоїть голова зовнішньої розвідки рф сергій наришкін.

РГО та РИО має потужне фінансування – через державні корпорації, а також з 2009 року встановлює тісні міжнародні зв’язки з подібними академічними структурами в Європі, так само як і з медіа-компаніями – такими як National Geographic. Перші «меморандуми про взаєморозуміння» підписані особисто шойгу.

National Geographic і більше 30 міжнародних компаній ведуть інформаційну війну проти України на боці рф. Ці компанії розроблюють, друкують і масово поширюють фейки про Україну загальним накладом у мільйони екземплярів!

Як результат, європейські країни, особливо Німеччину, Австрію та Швейцарію, заполонила освітня продукція (шкільні підручники, атласи світу, настінні мапи, глобуси, автомобільні атласи, туристичні путівники і т.д.), яка містить фейки про Україну.

Кожне зображення є носієм інформації.
Пропагандистський наратив «рф ніколи ні на кого не нападали. рф завжди тільки захищають свою територію» графічно відображається у вигляді зображення України у продукції National Geographic з описом, що Крим – це частина рф, на «яку претендує Україна», тобто Україна зображується агресором, який претендує на частину рф з таким описом:
«Expertly researched and designed, National Geographic's Europe Wall Map is the authoritative map of Europe by which other reference maps are measured»
«Настінна карта Європи National Geographic, розроблена фахівцями, є авторитетною картою Європи, за якою вимірюють інші довідкові карти».

Це не є випадковістю. Таке зображення України є політикою National Geographic, яка прописана у них на сайті:
«Крим: Росія; Україна
Росія вторглася в Крим у 2014 році, і після спірного та бойкотованого референдуму, проведеного у Криму, було схвалено відокремлення від України, російський парламент проголосував за приєднання Криму до Російської Федерації. Згодом Генеральна Асамблея ООН прийняла необов’язкову резолюцію, яка визнала анексію недійсною та підтвердила територіальну юрисдикцію України. Росія керує і контролює півострів, тоді як Україна продовжує стверджувати, що Крим є її суверенною територією».

National Geographic підкреслюють, що «ООН прийняла необов’язкову резолюцію» та що «Україна продовжує стверджувати, що Крим є її суверенною територією». У порівнянні з подібними описами Придністров’я, Косово, Абхазії та Південної Осетії очевидна політика подвійних стандартів з боку National Geographic, яке, як мінімум, з 2012 року співпрацює з РГО.

Пропагандиський наратив про те, що «Україна історично частина рф» та «в Україні з 2014 року відбувається громадянська війна» відображаються в описі України в атласі світу KOSMOS Neuer Weltatlas.


ГО «Українське географічне товариство» підтримало реалізацію проекту «Stop Mapaganda! Інформаційна деокупація України» в рамках своєї діяльності. В результаті розслідування пропаганди рф в EU, UK та USA командою волонтерів зібрано вичерпні докази її системності та інтенсивного характеру.

Ціле покоління європейських споживачів, які зростають на подібних «освітніх матеріалах» формують деформоване та упереджене уявлення про Україну. Саме ці люди є противниками надання зброї для України в необхідній кількості.

Просимо вас, Володимире Олександровичу, як Президента України та гаранта територіальної цілісності України, фізичної та в інформаційному полі, взяти під свій патронат проект «Stop Mapaganda! Інформаційна деокупація України»:

1) Захист територіальної цілісності України в інформаційному полі має бути на рівні стратегії держави.

Наш ворог курує реалізує інформаційну війну з розчленування України в інформаційному просторі на рівні путіна, шойгу, наришкіна, тому відповідь з боку України має бути адекватною.

2) Залучити фінансування проекту
Масштаб виявленої проблеми вже не може вирішуватись на волонтерських засадах. Необхідно створення робочої групи проекту, яка буде безпосередньо займатися досягненням результату.

3) Створення ефективного механізму протидії.
На даний момент МЗС не має ефективної можливості вирішувати цю проблему.
МЗС не може вимагати щось від приватних компаній, проводити розслідування, проводити широку медійну компанію і т. д.
МЗС може «просити» у компаній вилучити конкретний екземпляр продукції, але ці компанії можуть проігнорувати ці «прохання». Компанії можуть навіть вилучити продукцію, але через якийсь час знову продовжити її друкувати і поширювати.
МЗС або нова створена структура має мати більш ширші можливості, повноваження та набір тиску, ніж просто «просити».

4) Долучення компаній, які поширюють ідею розшматування України, в санкційний список України та міжнародні санкційні списки.
Як тільки перші декілька компаній попадуть під санкцій – це буде потужним сигналом для інших, що «прохання» закінчились.

5) Залучення спеціалістів з кіберрозвідки і спеціалістів з пошуку інформації
- до поіменного встановлення відповідальних осіб, які прийняли рішення на рівні компанії зображувати спотворене зображення території України.
- визначення мотивів кожної компанії (російські гроші, ідейна підтримка рф або необдумане копіювання та передрук чужих матеріалів)
- визначення інформаційної шкоди, яку отримала Україна в період з 2014 по 2023 рік (кожна надрукована та продана одиниця фейкової продукції – 1 одиниця інформаційної шкоді) з розбивкою по країнах. Це дасть можливість провести кореляцією між такою фейковою продукцією та рівнем підтримки/не підтримки України в країнах, де ця продукція поширювалась.

6) Створити централізовану базу реєстрації усіх випадків порушень цілісності України в інформаційному просторі.

7) Залучити міжнародних юристів для формування судового позову на компанії-порушниці

8) Лобіювати на рівні ЄС, Великої Британії та США прийняття законів, які би прирівнювали некоректне зображення України до пропаганди рф. Це дасть можливість набагато швидше карати порушників.

9) Звернутись до українців та українських діаспор за кордоном по допомогу у зборі випадків некоректного зображення України. Також залучити українців до медійного тиску на компанії порушники через хештег #stopmapaganda

Перелік компаній, які розроблюють фейкову продукцію:
американський бренд: National Geographic
німецькі бренди: ADAC, Arena verlag, Columbus Verlag, DuMont Reiseverlag, Franckh-Kosmos, INTERKART, Kunth Verlag, Mairdumont, Marco Polo, Räthgloben 1917 Verlags, Ravensburger, Stiefel Eurocart, Ravensburger та Westermann.
британські бренди Cosmographics, Maps Worldwide та Mapsinternational,
італійські бренди Edizioni White Star SrL, Tecnodidattica Spa,
австрійський бренд Freytag & Berndt
швейцарській бренд Hallwag Kümmerly+Frey,
чеський бренд Kartografie

Перелік компаній, які займаються дистрибуцією фейкової продукції:
німецька мережа книгарень
Thalia.de, Hugendubel
австрійська мережа книгарень Thalia.at
швейцарська мережа книгарень Orell Füssli
онлайн-магазини Amazon.de та Amazon.com, Bucher.de та інших.

Сервіси електронних мап, які зображають Крим «спірною територією»:
Google Maps, OpenStreetMap та Natural Earth

У Вікіпедії на багатьох мовах Крим та інші тимчасово окуповані території України зображуються частиною рф або «спірною територією».

Масштаб діяльності РГО, РИО та їх міжнародних компаній-сателітів просто вражає! Коли Україна деокупує фізично свої території і якщо рф на цей момент не розвалиться, то рф може запустити усю свою машину «освітньої пропаганди» та розпочати зображувати Україну «агресором та окупантом».

«Ніщо не зупинить ідею, час якої настав!» - Час повної деокупації України настав! ЗСУ обов’язково повністю звільнить усі території України до кордонів 1991 року. Задача усіх цивільних українців провести деокупацію України в інформаційному просторі!»

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: