Зеленський замовив слово за Білорусь і Грузію у Євросоюзі

НОВИНИ 28.06.2024 Коментарі 0

Білоруси – європейська нація, яка повинна бути у європейській сім’ї у майбутньому.

Про це президент України Володимир Зеленський сказав у виступі під час відкриття саміту ЄС у Брюсселі у четвер, 27 червня.

«Я переконаний, що кожна європейська нація, яка поділяє спільні європейські цінності, має бути частиною європейської родини. Це стосується і України, і Молдови, і народів балканських країн. Настане час і для Грузії. І я переконаний, що будуть рішення щодо Білорусі, адже це також європейський народ, який має бути частиною об'єднаної Європи», - зазначив очільник України.

До речі, на День Європи, 9 травня, глава Української держави у Києві також фактично згадав ті самі держави, що й учора, та їхнє майбутнє у євроспільноті.

Що стосується Грузії, то європейські структури фактично одноголосно заговорили про припинення процедури надання цій країні статусу кандидата на вступ до ЄС. Причиною стало прийняття парламентом, у якому переважають проросійські сили, закону про прозорість іноземного впливу (так званих «іноагентів», що фактично калькує подібний закон у росфедерації).

Причому на парламентарів не вплинули масові акції протестів громадян як і вето президентки Грузії, яке вони подолали.

У Парламентській асамблеї Ради Європи закон Грузії про прозорість іноземного впливу називають таким, що свідчить про відступ країни від демократії.

ПАРЄ закликала негайно його скасувати, оскільки він суперечить демократичним стандартам.

Фото – скріншот відео

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: