Захід посилить тиск на режим лукашенка 

НОВИНИ 31.01.2024 Коментарі 0

США та Європейський Союз озвучили свої плани посилювати тиск проти влади, яку захопив лукашенко та його посіпаки.

"США засуджують нещодавні рейди режиму лукашенка, затримання й атаки режиму на права людини та демократичні устремління народу Білорусі. Влада США "продовжуватиме закликати режим до відповіді шляхом запровадження санкцій та іншими методами за жорсткі внутрішні репресії та підтримку війни росії проти України", - заявили днями у Вашингтоні.

Ця заява збіглася в часі із прийнятою 25 січня резолюцією Парламентської асамблеї Ради Європи. Документ закликає  режим лукашенка припинити репресії у Білорусі і звільнити всіх політв'язнів. 

У ПАРЄ зазначили, що після виборів 2020 року ситуація із правами людини, демократією та верховенством права у Білорусі щораз гірша. А після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, яке підтримала білоруська влада, – і поготів.
 
«Репресії режиму лукашенка проти білоруського народу настільки серйозні, широко поширені та систематичні, що їх можна прирівняти до злочинів проти людяності. Вони вимагають повної відповідальності, відповідно до внутрішнього та міжнародного прав»», - йдеться у резолюції.

У Страсбурзі також закликали офіційний Мінськ припинити підтримку російської агресії, репресії, звільнити політв'язнів, забезпечити проведення вільних виборів та мирну передачу влади. 

Серед іншого резолюція містить заклик до членів Ради Європи посилити підтримку білоруських демократичних сил, громадянського суспільства та незалежних ЗМІ, розробити та підтримати програми допомоги жертвам репресій, посилити тиск на режим лукашенка. 
 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: