"Синьолапий" збільшує витрати на військо та залякує НАТО

НОВИНИ 01.02.2024 Коментарі 0

У місцевих бюджетах Білорусі на 2024 рік збільшують видатки на мобілізацію, а в концепції нацбезпеки основну загрозу вбачають від США і країн НАТО.

У січні-лютому в Білорусі оприлюднюють інформацію про місцеві бюджетів на 2024 рік. Аналіз уже наявної невеликої їх кількості вказує на закономірність збільшення видатків у частині військових затрат. У графі "Національна оборона. Забезпечення мобілізаційної підготовки та мобілізації" зростання витрат на національну оборону відбулося у бюджетах Гомельської та Вітебської областей, а також Мінська. Зменшили їх у бюджетах Брестської та Мінської областей.

Якщо порівнювати видатки за цією графою 2022 і 2023 років, то всі 135 місцевих бюджетів на національну оборону витратили понад 36,3 мільйона білоруських рублів (приблизно 12,6 мільйона доларів). Або ж у 2,4 раза більше, ніж 2022 року. 

Потрібно пояснити, що стаття "Національна оборона. Забезпечення мобілізаційної підготовки та мобілізації" є єдиною, що передбачає оборонні витрати, покладені на місцеві ради. 
Загалом у бюджет Білорусі на 2023 рік закладали 2,8 мільярда білоруських рублів, тоді як рік перед тим – лише 1,8 мільярда. 

Підтримка кривавої авантюри путіна проти України дорого обходиться режиму і простим білорусам, які продожують залишатися заручниками "синьолапого" (одне із багатьох прізвиськ лукашенка). 

Пропаганда, схоже, цього року знову вкладатиме у вуха білорусів тези про те, що мир – найголовніше, тому лукашенкові альтернативи нема. А з іншого боку лякатиме страшним НАТО і планами захопити мирну країну. 

У проєкті концепції нацбезпеки Білорусі вже заклали пункти про майбутні загрози.

Серед них  згадано про США та союзників із НАТО, що просувають політику нічим не обґрунтованого розширення Альянсу.

У специфічному баченні лукашенка, США та НАТО продовжують силовий сценарій вирішення українського конфлікту, до того мирні та беззбройні країни почали раптом зміцнювати свої збройні сили та закуповувати найсучаснішу зброю. А Польща, Україна і країни Балтії – в авангарді деструктивної політики Заходу щодо Білорусі. 

Про агресію союзної росії, яка стала першопричиною і змусила навіть багато десятиліть нейтральні Фінляндію і Швецію вступити в НАТО, у лукашенка, звісно, не згадують. Як і те, що режим виступив співагресором у війні проти України та фактично виконує забаганки маньяка путіна.

На фото міноборони Білорусі військовослужбовці у навчальному центрі
 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: