Затриманому на хабарі найбільшому підряднику МОУ та його співучасникам повідомили про нову підозру

НОВИНИ 17.01.2024 Коментарі 0

Оборудки із закупівлі одягу та білизни викрили слідчі Державного бюро розслідувань (ДБР) у справі львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича, одного з найбільших постачальників Міноборони. Йому, а також кільком іншим членам злочинної організації, які завдали держбюджету збитків на майже мільярд гривень, було повідомлено про нову підозру.

Як повідомляє пресслужба ДБР, було встановлено, що підприємець створив злочинну організацію для протиправного заволодіння бюджетними коштами. «Він уклав договори з Міноборони на постачання неякісного військового одягу. Зокрема, компанії бізнесмена уклали 23 договори на постачання Міністерству оборони одягу на понад 1,5 млрд грн», - зазначають у Держбюро.

За їхніми даними, до виконання оборонних замовлень були залучені підконтрольні бізнесмену підприємства, які раніше займались будівництвом. Тож вони не мали навіть належних виробничих, складських та інших потужностей для виготовлення та зберігання відповідних речей потреб МОУ. «Згідно з проведеними експертизами, державі завдано шкоди на понад 934 мільйони гривень», — йдеться у повідомленні бюро.

Гринкевичу та ще чотирьом затриманим повідомили про підозру у створенні та участі у злочинній організації та у заволодінні чужим майном шляхом зловживання довірою (шахрайство), вчиненому в умовах воєнного стану, в особливо великих розмірах, злочинною організацією. Вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Санкції статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 12 років з конфіскацією майна.

Початково Гринкевича затримали за підозрою у хабарництві.

Як уже повідомляв ЗІФ, 29 грудня 2023 року працівники ДБР затримали бізнесмена Ігоря Гринкевича під час спроби дати хабар одному із керівників Головного слідчого управління ДБР. 500 тисяч доларів США пропонувалися за сприяння у поверненні майна, вилученого у підконтрольних йому компаній в ході розслідування кримінального провадження. Наразі він перебуває під вартою.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: