Законопроєкт «Про контррозвідувальну діяльність»: вже та невідкладно

ОКРЕМА ДУМКА 09.01.2023 Коментарі 0

Широкомасштабне вторгнення Росії поставило на паузу процес обговорення законопроєкту «Про Службу безпеки України». Численні круглі столи, обговорення, дискусії зупинилися, бо на порядку денному постали зовсім інші питання. СБУ опинилася на передньому краї протидії агресору, пережила зміну керівництва навесні 2022 року та прагне нарощувати свою ефективність.

Оскільки вектор активності Служби безпеки перейшов на контррозвідувальну діяльність, то можна звернути увагу на нормативну базу у цьому питанні. Відповідний законопроєкт ухвалено ще 20 (!!!) років тому, на хвилі, яку підняв удар Аль-Каїди по «близнюках» Світового торговельного центру в Нью-Йорку. Очевидно, що номенклатура викликів безпеці держави протягом цього періоду змінилася просто докорінно, і це потрібно врегулювати.

Скажімо прямо – зараз СБУ часом діє «на межі фолу», вишукуючи необхідні формулюванні у законодавстві. Ухвалити новий законопроєкт «Про контррозвідувальну діяльність» потрібно хоча би для того, щоб нагадати громадянам, що триває війна, і будь-які загравання з агресором можуть бути небезпечними для власної свободи.

Мені особисто бракує у законопроєкті посилення боротьби з інформаційними проявами, хоча я розумію, наскільки тонка межа між контррозвідувальною діяльністю та цензурою. Тому контррозвідувальні повноваження СБУ мають бути не лише модернізовані, а й чітко визначені.

Загалом – це якраз той випадок, коли парламент має швидко проголосувати за закон, а не відкладати його. Бо контррозвідка – один із головних напрямів захисту держави сьогодні.

Євген Магда, політичний експерт, Телеграм-канал «Переможний Магдіяж»

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: