Загрози втрати суверенітету Білорусі з боку рф обговорять експерти у Києві

НОВИНИ 13.06.2023 Коментарі 0

У четвер, 15 червня, у Києві відбудеться експертне обговорення загроз із боку російської федерації щодо суверенітету Білорусі.

Захід організовують у межах міжнародної співпраці з метою протидії поглинання Білорусі росією.

На цьому заході планується обговорення таких питань як наявність в Білорусі російських військ, можливе розміщення російської ядерної зброї на території Білорусі та міжнародна співпраця для запобігання процесів поглинання Білорусі росіянами. Також під час проведення круглого столу планується презентація та обговорення дослідження «Поглинання Білорусі як одна із зовнішньополітичних цілей Кремля», реалізованого у рамках Програми російських і білоруських студій ГО «Рада зовнішньої політики «Українська призма».

Питання до обговорення:
1. Аспекти присутності збройних сил РФ на території Білорусі.
2. Загрози розміщення на території Білорусі російської ядерної зброї.
3. Міжнародна співпраця з метою протидії поглинення Білорусі Росією.

Інформативно:

Рада зовнішньої політики «Українська призма» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» планує провести низку експертних дискусій з метою сприяння налагодженню ефективних каналів комунікації між представниками організацій білоруської демократичної опозиції, передовсім дотичних до Об’єднаного перехідного кабінету Білорусі, та представниками українського громадського та державного секторів.

Цикл заходів «Інкубатор політичного діалогу» розпочнеться із круглого столу «Загрози втрати суверенітету Білорусі з боку РФ: міжнародний аспект». Також заплановані заходи щодо вироблення спільних комунікаційних заходів для протидії російського інформаційного впливу, сприяння білоруському спротиву автократичному лукашенківському режиму та повзучій російській окупації Білорусі.

Обговорення за участю експертів триватиме із 15:00 до 18:00. Організатори запрошують долучитися охочих в онлайн форматі. Зареєстровані для участі онлайн отримають лінк на зустріч у ZOOMі. Детальна інформація – за цим покликом.

Мови заходу: українська та білоруська.
Захід – публічний, у гібридному форматі з онлайн включенням. За його результатами вироблять спільні рекомендації для профільних інстанцій.

Колаж – Апостроф TV / YouTube

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: