Заарештували «відновлювачів срср» та «закрили» кремлівського агітатора з Франківщини

НОВИНИ 20.03.2023 Коментарі 0

У шести областях України та столиці СБУ нейтралізувала підпільні осередки так званої «комуністичної партії радянського союзу».

Як повідомляє Служба безпеки, йдеться про підконтрольну фсб російську організацію, яка брала активну участь у підривній діяльності проти України. Її очільники із початком повномасштабного вторгнення намагалися створити в нашій державі розгалужену мережу власних «обкомів».

Діяти ці «підпільні обкоми» мали б шляхом закликів «активістів» масово підтримувати рашаокупантів, а також облаштовувати «комендатури» для збору розвідданих і підготовки диверсій. До осередків агітували приєднуватись місцевих жителів, насамперед  колишніх та діючих військових, які розпочинали службу за часів срср.

СБУ встановила понад 45 осіб, які долучились до «обкомів», зокрема, надавали власні помешкання для конспіративних зустрічей учасників ворожого підпілля та планування підривних заходів.

Оперативники з’ясували, що цю прокремлівську організацію очолює Юрій Щіпков – керівник «центрального комітету більшовиків», який перебуває у москві. За його вказівкою було створено підпільні «філії кпрс» у Києві, а також Харківській, Львівській, Дніпропетровській, Запорізькій, Вінницькій і Чернігівській областях. Для передачі вказівок членам «українського підпілля» Щіпков використовував спеціально створений анонімний Телеграм-канал.

Під час обшуків за місцями проживання фігурантів правоохоронці виявили російські паспорти, незареєстровану зброю і патрони, мобільні телефони із листуванням з російським «куратором», агітаційні матеріали.

На щастя, новоявлені «комуністи» не встигли втілити запланованих ворогом диверсій. Зате дехто з них вже встиг отримати підозру за двома статтями Кримінального кодексу – розповсюдження матеріалів із публічними закликами до насильницького захоплення державної влади, а також публічні заклики до розв’язання воєнного конфлікту. 

Рашапропагандисти з риа новости прокоментували цю новину однією «розумною» фразою: «комуністична партія радянського союзу ліквідована 1991 року». 

Але, схже, дехто дуже хоче повернення у часи «розвинутого комунізму». 

Також завдяки роботі СБУ було зібрано доказову базу на іншого прокремлівського інтернет-агітатора, якій проводив інформаційно-підривну діяльність проти України і нарешті отримав термін покарання – 6 років.

Цим ворожим поплічником виявився мешканець Івано-Франківщини, який у квітні минулого року створив проросійський ТГ-канал… «Херсонська республіка».

На цьому інтернет-ресурсі він публікував дописи, де намагався дискредитувати військовослужбовців Сил оборони та закликав підтримати псевдореферендум на окупованих територіях Херсонщини. Основними «ньюзмейкерами» та спікерами каналу були відомі колаборанти – гауляйтер володимир сальдо та його заступник кирило стремоусов.

Цього «агітатора-адміністратора» суд визнав винним за чотирма статтями ККУ:
- ч. 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади);
- ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність);
- ч. 2 ст. 435-1 (образа честі і гідності військовослужбовця, погроза військовослужбовцю);
- ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників).
 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: