За яких умов кремль застосує ядерну зброю? - FT із посиланням на таємні документи

НОВИНИ 28.02.2024 Коментарі 0

Росія готова застосувати ядерну зброю на ранній стадії конфлікту з великою світовою державою або за втрати 20% підводних човнів.

Тож поріг застосування кремлем тактичної ядерної зброї в реальності значно нижчий, ніж публічно заявляли російські офіційні особи, пише Financial Times після аналізу таємних документів. А це 29 військових файлів із 2008 по 2014 рік. Ідеться про сценарії військових ігор та презентації для офіцерів ВМФ, у яких обговорювали принципи застосування ядерної зброї, повідомляє BBC.

Згідно зі сценарієм навчань, у яких відпрацьовували можливе вторгнення Китаю, росія може відповісти тактичним ядерним ударом на другу хвилю наступу армії Китаю.

У презентації для офіцерів ВМФ виклали ще більше критеріїв потенційного застосування ядерної зброї. Серед них висадка противника на території росії, поразка з'єднань, відповідальних за охорону кордону, або неминучий напад супротивника з використанням звичайного озброєння.

Порогом може стати сукупність чинників, коли втрати російських військ «незворотно призведуть до їхньої нездатності зупинити масштабну агресію противника».

Інші потенційні умови – знищення 20% російських підводних човнів з балістичними ракетами, 30% ударних атомних підводних човнів, трьох або більше крейсерів, трьох аеродромів або одночасний удар по основних і резервних берегових командних центрах.

У Кремлі витік документів не коментували.

На думку експертів, ці документи все ще є актуальними для російської військової доктрини.

У той же час, за словами Джека Уотлінга, старшого наукового співробітника британського Королівського інституту об'єднаних досліджень (RUSI), отримані журналістами матеріали покликані підготувати російські підрозділи до ситуацій, у яких країна може застосувати ядерну зброю, а не скласти правила для її застосування. За його словами, для використання ядерної зброї буде необхідне політичне рішення.

Додамо, що кремль часто закидує у провідні західні медіа інформацію, якою прагне маніпулювати суспільною думкою. Застосування ядерної зброї  - одна з найулюбленіших у кремлі лякалок Заходу.

На фото з відкритих джерел: пускова установка комплексу "Іскандер"  та транспортно-заряджальна машина

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: