За недотримання вимог воєнного часу – позбавляти акредитації іноземні ЗМІ, - думка експерта

ОКРЕМА ДУМКА 20.06.2023 Коментарі 0

Історія із французьким телеканалом TF-1, що зняв репортаж із позицій російських окупантів у Запорізькій області та жодного разу не наголосив, що це загарбники, які вбивають захисників України, простих цивільних, сіють терор і руйнування, наштовхнула на декілька думок українського експерта.

Про це у своєму ТГ-каналі пише військовий експерт Олександр Коваленко і пропонує позбавити французький телеканал акредитації на роботу в Україні, якщо така у нього є.

«Щонайменше до кінця війни всі журналісти TF-1 мають бути позбавлені та не мати змоги отримати акредитацію для роботи в Україні. І це я ще стримую запал, бо я би позбавив їх назавжди. Як урок», - пише експерт.

За його словами, офіційні особи України протягом доволі тривалого часу говорили прямим текстом про необхідність дотримування режиму тиші. Проте західна преса ці прохання зігнорувала і стала «першою, яка говорила про якийсь «наступ» Сил оборони України.

«Найбільше бісили ті західні журналісти й «експерти», які розвідку боєм називали наступом, та ще й розповсюджували фейки про її/його «провал», ґрунтуючись на інформації, що розповсюджувала російська пропаганда! І таких повідомлень було безліч. Власне… а що з ними?

Bild, New YorkTimes, WashingtonPost та інші мають акредитованих журналістів в Україні. Можливо варто для науки позбавити їх і представників інших видань, помічених у недотриманні вимог воєнного часу, акредитації, для початку, на місяць? При повторенні лажі – до завершення війни», - категорично пропонує Олександр Коваленко.

Він також зауважує, що протягом майже півтора року неодноразово переконувався в тому, що для більшості західних журналістів війна в Україні – це робота, яка полягає в можливості зловити зірку на хайпі.

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки й оборони України також звернув увагу на цей сюжет французьких тележурналістів із TF-1.

«У сюжеті демонструються позиції російських військових. Вони коментують ситуацію з боєприпасами та дронами, а також розповідають, яким чином ці засоби ураження застосовуються проти ЗСУ

Французький репортаж показав невдалий приклад «нейтральної журналістики», яка неможлива у цій війні, де чітко зрозуміло, хто є агресором і терористом

Таким чином, телеканал TF1 свідомо просуває наратив про «міць російської армії» та дискредитує Україну, показуючи, що можна в обхід українського законодавства знімати сюжети на стороні ворога», - йдеться у тексті ЦПД на сторінці у FB.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: