За доказами СБУ антивакцинатора Стахіва взяли під варту на 2 місяці

НОВИНИ 02.10.2024 Коментарі 0

За матеріалами СБУ  і за клопотанням Львівської обласної прокуратури суд обрав безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою львівському блогеру, який підозрюється у поширенні інформації про розташування Збройних Сил України (ч. 2 ст. 114-2 КК України). Про це повідомив відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Саме на такому запобіжному заході наполягали прокурори. За наслідками судового засідання клопотання задоволено у повному обсязі. Строк дії ухвали - до 30 листопада 2024 року включно.

Додамо, що йдеться про псевдоактивіста та "антивакцинатора" Остапа Стахіва.

Раніше повідомлялось, що Служба безпеки, прокуратура та Національна поліція зібрали доказову базу на нові злочини львівського блогера, який раніше отримав підозру за спроби захоплення державної влади в Україні.

За декілька місяців до початку повномасштабної війни фігурант підбурював людей влаштовувати масові заворушення та захоплювати держустанови під виглядом «руху антивакцинаторів».

Перебуваючи в статусі обвинуваченого під час повномасштабного вторгнення, фігурант продовжив антиукраїнську діяльність.

Через власні акаунти в соцмережах «блогер» розповсюджував деструктивний контент.

Він стверджував, що російську збройну агресію нібито спричинили «треті країни», які «спровокували» москву до повномасштабного вторгнення в Україну.

Також, під час одного зі своїх прямих ефірів у соцмережах, фігурант публічно озвучив точну локацію розташування одного з підрозділів українських захисників, чим наразив їх на небезпеку.

Окрім цього він організував онлайн-курси «журналістики», на яких, серед іншого, навчав своїх послідовників протидіяти мобілізації в Україні.

Вартість курсів становила 7 тис. грн з одного слухача. По завершенню навчання фігурант обіцяв своїм клієнтам посвідчення журналістів міжнародного зразку.

Втім, замість обіцяних документів, він видавав «випускникам» фіктивні посвідчення місцевої газети, яка втратила акредитацію ще навесні цього року.

Під час обшуків за місцем проживання фігуранта виявлено мобільні телефони та інші речові докази злочинної діяльності.

Також додамо, що, як вже повідомляли ЗМІ, у Галицькому суді перед цим вже чотири рази відбувалися засідання, де мали обрати запобіжний захід Остапу Стахіву. 25 вересня та 27 вересня підозрюваний не з'явився на засідання через те, що його разом з адвокатом викликали на слідчі дії у іншому кримінальному провадженні. 30 вересня суд оголосив про перерву через клопотання про відвід судді, яке подав підозрюваний. Втім, його не задовільнили. 1 жовтня Стахів подав нові клопотання про відвід слідчого, прокурора та судді.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: