ЗСУ задіяли резерви і намагаються взяти під контроль Роботине, - The Washington Post

ПЕРЕКЛАДИ 04.08.2023 Коментарі 0

Цього тижня на південному сході України точилися інтенсивні бої, оскільки Київ продовжував серйозні спроби повернути втрачені території за допомогою нової ін’єкції військ, навчених і оснащених Заходом, але жодних ознак значного прориву поки що нема.

Про це у статті від пише The Washington Post у статті від 3 серпня.

Подаємо чатковий переклад:

"Основна лінія оборони Росії — лінії окопів, розтяжок, протипіхотних і протиброньових мін — залишається попереду українських сил і їхньої мети — просунутися на південь і перервати російський сухопутний коридок до Криму, ключового військового шляху постачання.

Українські війська почали поступово просуватися до цієї лінії після того, як змінили підхід, який передбачав використання невеликих груп піших військ, на приплив сил із резервів 10-го українського корпусу з використанням танків і бронетехніки.

«Це монотонна важка робота, коли є сотні чи тисячі мінних полів, - сказав український військовий посадовець, який, як і інші опитані для цього звіту, говорив на умовах анонімності. –Шукаємо вразливі місця противника і рухаємося вперед потроху».

Тривають запеклі бої навколо села Роботине – району, який раніше контролювали російські війська і який лежить менш ніж за 1,5 милі від головної оборонної лінії Кремля. За кількома свідченнями, бої на цьому напрямку є найближчим і найреальнішим шляхом України для прориву через російську лінію, причому офіційні особи характеризують цей наступ як такий, що має велике «стратегічне значення».

Рішення залучити до бою значну кількість резервів є останньою імпровізацією в майже двомісячному контрнаступі України, що стала можливою завдяки інвестиціям Заходу в десятки мільярдів доларів у танки, артилерію, бронетехніку, ракети дальньої дії, системи та інше обладнання, спрямоване на зміну балансу сил на користь України.

На початковому етапі бойових дій, у перші дні червня, сили 9-го українського корпусу використовували низку щойно придбаної західної техніки, але зазнавали втрат і мало прогресували з огляду на добре підготовлену російську оборону, особливо з огляду на мінні поля.

Наступна фаза полягала у використанні піхотних підрозділів, які прагнули застосовувати асиметричні бойові методи, але також не дозволила досягти значних успіхів. І от замість того, щоб чекати розгортання значної частини резервів 10-го корпусу до того часу, коли буде досягнута основна лінії оборони Росії, Київ викликав названі резерви минулого тижня, що призвело до значного пожвавлення бойових дій.

Фото – мапа DeepState

«Останній тиждень бойових дій був важливим, оскільки вони (ЗСУ) вирішили посилити свій другий ешелон сил», - сказав Роб Лі, військовий аналітик з Інституту досліджень зовнішньої політики, який щойно повернувся з візиту на передову в Україні, щоб проаналізувати конфлікт. «Поки неясно, чи достатньо Росія зазнала втрат, щоб створились умови для прориву. Ми чекаємо і бачимо все на цьому етапі».

Другий український військовий чиновник описав важкий, але поступовий рух вперед, якому перешкоджала погода, яка грала на користь Кремля.

«Ми намагаємося встановити постійну точку опори в Роботині та працюємо над різними проблемами,- каже чиновник. – Але погодні умови ідеальні для того, щоби російські сили використовували безпілотники для наведення на ціль своєї артилерії».

Ефективне використання Росією ударних гелікоптерів і боєприпасів, що накопичені, також загрожує українським військам, яким вдалося пробити початкові мінні поля Москви".

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: