ЗСУ за 4 місяці знищили 20% чорноморського флоту росії – міністр оборони Великобританії

НОВИНИ 26.12.2023 Коментарі 0

Великий десантний корабель (ВДК) "Новочеркаськ", який уночі 26 грудня знищили українські пілоти у Феодосії, належить до проекту 775, побудованих на верфі у Гданську. Судно було однією з найновіших моделей, прийняте у склад флоту 1987 року. 

Про це пише у своєму ТГ-каналі військово-політичний оглядач Олександр Коваленко. За його словами, росія не має повноцінної заміни проекту 775 ВДК, тож максимально експлуатує ці кораблі. А кожна втрата є для росіян непоправною і не менш болючою, ніж втрата бойового корабля типу корвет або навіть фрегат.

Експерт також нагадав, що БДК "Новочеркаськ" Збройні Сили України вже атакували 24 березня 2022 року. Тоді судно перебувало у порту тимчасово окупованого Бердянська. Йому, на відміну від потопленого ВДК "Саратов", з пошкодженнями вдалося втекти.

"Новочеркаськ" рашисти експлуатували для свого матеріально-технічного забезпечення, перевезення техніки, боєприпасів та безпілотників типу "шахед", якими майже щодоби росіяни атакують Україну. 

Олександр Коваленко припустив, що з огляду на детонацію в порту Феодосії, де перебував знищений корабель, "він був явно не з порожніми руками".

Попри офіційні повідомлення російської пропаганди про пошкодження корабля, на фото видно, що після вибухів від нього залишилося мокре місце

Серйозність наслідків атаки також підтвердив українським медіа речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат. За його словами, після такого потужного вибуху та детонації "вижити кораблю вкрай важко". Він зазначив, що подолати російську протиповітряну оборону вдалося за допомогою "тактичних приймів і гарному західному озброєнню".

До слова, міністр оборони Великобританії Ґрант Шаппс на своїй сторінці у соцмережі Х зауважив, що за останні 4 місяці ЗСУ знищили 20% чорноморського флоту росії".

За його словами, успішна атака на російське військове судно свідчить, що "помиляються ті, хто вважає, що війна в Україні зайшла у глухий кут!"

"Домінування росії в Чорному морі зараз поставлено під сумнів, і нова Коаліція морських можливостей під керівництвом Великобританії та Норвегії допомагає Україні перемагати на морі", - наголосив британський міністр оборони.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: