З прігожина зліпили «стимул» для вступу до Війська польського

НОВИНИ 07.07.2023 Коментарі 0

Фотографію нібито рекламного плакату керівника ПВК «Вагнер» євгенія прігожина з написом: «Польща – це щит Європи. Захистіть Польщу від божевільного росіянина!» останнім часом поширювали прокремлівські ТГ-канали та користувачі московитського сегменту соцмереж.

«Варто було тільки ПВК облаштуватися в Білорусії, як польські пси вже почали піджимати хвости», – коментують «новину» пропагандистські TГ-канали.

Усе це подавалось під соусом, ніби Міністерство національної оборони Польщі розпочало рекламну кампанію служби за контрактом у польській армії. Поштовхом буцімто стало перебазування «вагнерівців» до Білорусі. Насправді це – фейк.

Зображення нібито на скріні з ТГ було відредаговане, стверджують фактчекери проєкту StopFake. На це вказує, наприклад, різниця у насиченості кольору окремих цифр у телефонному номері на плакаті. Крім цього, фотографію подібного рекламного щита, яка могла б стати основою підробки, без проблем можна знайти в інтернеті.

На запит фахівців пресслужба Міноборони Польщі повідомила, що жодне з їхніх відомств, відповідальних за набір кандидатів до Війська Польського, не є авторами цього плаката. Вони зазначили, що логотип було «незаконно використано або сфальсифіковано». Також у пресслужбі додали, що вступати до Війська Польського Міноборони заохочує тільки добровільно.

«Це ще один приклад фейкових новин, які є частиною діяльності з дезінформації, особливо у соціальних мережах. Ми послідовно закликаємо представників ЗМІ та користувачів соціальних мереж бути особливо уважними до достовірності інформації, яка з'являється в інформаційному просторі», – наголосили у пресслужбі Міністерства національної оборони Польщі.

У такий спосіб російські пропагандисти намагаються посіяти паніку серед поляків перед «божевільним росіянином» та його бойовиками, а також дискредитувати їх. Мовляв, поляки агресивні та готові піти війною. Раніше рашисти запускали фейки про нібито підготовку Польщею військового перевороту в Білорусі, а також фотомонтаж про начебто антиукраїнську рекламну кампанію на білбордах у Польщі.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: