З «Альтернативною Олімпіадою» у рашистів не склалося

НОВИНИ 16.07.2024 Коментарі 0

На московії без особливих пояснень вирішили просто перенести свій новий турнір «Всесвітні ігри дружби» - поки що на рік.

Після того, як росіянців фактично зняли з Олімпіади-2024 (МОК допустив представників Росії та Білорусі до відбору на Олімпіади-2024 лише в індивідуальних видах спорту під нейтральним прапором), вони оголосили про власну альтернативу, пафосно назвавши її «Всесвітні ігри дружби».

При цьому з політичних причин низка спортивних федерацій рф повністю відмовилася від поїздки своїх атлетів до Парижа.

Перші Ігри дружби планувалося провести з 15 по 29 вересня 2024 року у Москві та Єкатеринбурзі. Однак схоже, що поки не склалося.

Ще у квітні гендиректор оргкомітету Ігор дружби Олексій Сорокін говорив, що участь у Іграх підтвердили «десятки країн», але не став їх називати. На початку липня Сорокін залишив посаду гендиректора Ігор дружби.

«Офіційно, я знаю, що ці Ігри перенесені на наступний рік, тому ми були націлені саме на ці змагання як на міжнародні», - заявив рашаЗМІ президент Федерації важкої атлетики Росії Максим Агапітов на прес-конференції у Новосибірську.

Як уже писав ЗІФ, Міжнародний олімпійський комітет (МОК) 19 березня закликав спортсменів відмовитись від участі в Іграх дружби, назвавши змагання спробою Російської Федерації політизувати спорт. Писок ліліпутіна дмітрій пєсков у відповідь звинуватив МОК у залякуванні спортсменів.

Також прикметно, що гендиректор росіянської антидопінгової агенції (РУСАДА) Вєроніка Логінова 8 травня говорила, що деякі іноземні лабораторії відмовляються перевіряти допінг-проби учасників Ігор дружби.

На фото – талісман росіянської підробки Олімпіади

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: