Чехи допоможуть Україні налагодити виробництво патронів і штурмових гвинтівок

НОВИНИ 17.07.2024 Коментарі 0

Дві важливі угоди у сфері оборонної промисловості підписали за підсумками консультацій урядовці України та Чехії. Так завдяки участі чеської сторони в Україні буде побудований новий патронний завод. Друга угода – це виробництво штурмових гвинтівок компанії Colt CZ Group на базі одного з українських підприємств.

«Сьогодні маємо підписані дві важливі угоди серед інших угод у сфері, власне, оборонної промисловості. В Україні буде побудований новий патронний завод – угода підписана між Sellier & Bellot та «Укроборонсервіс», - оголосив після спільного засідання урядів у Празі 16 липня український прем’єр Денис Шмигаль. Назву підприємства, на базі якого налагодять випуск гвинтівок, він називати відмовився «з погляду безпеки».

Нагадаємо, що раніше – наприкінці лютого цього року – повідомлялося про підписання угоди із Colt CZ Group (Ceska Zbrojovka) про постачання в Україну всіх частин для збирання гвинтівки НАТОвського стандарту CZ BREN 2.

Також, за словами прем’єра, він із чеським колегою Петром Фіалою обговорив постачання до українського війська нових видів озброєння, підготовку і реабілітацію українських військових, нові спільні проєкти у сфері ВПК. Зокрема, йдеться і про спільний ремонт гелікоптерів типу «Мі» на території Чехії.

«Говоримо і про довгострокову підготовку українських військових. Цього року це буде 1700 осіб. Загальна кількість людей, які пройшли у нас підготовку, – це 6 тисяч», - зазначив чеський прем’єр-міністр Фіала.

Денис Шмигаль також зустрічався з президентом Чехії Петром Павелом. Пан Павел розповів про деталі реалізації «снарядної ініціативи»: у липні-серпні в Україну мають надійти ще 50 тис. боєприпасів, тоді як з вересня до кінця року буде надходити від 80 до 100 тисяч щомісяця.

До слова, у 2021 році компанія Ceska Zbrojovka купила 100% акцій американської компанії Colt за 220 млн доларів. І це дуже перспективне поглинання з огляду на те, що Colt є довгостроковим постачальником Пентагону США, а його канадська «дочка» – ексклюзивним постачальником стрілецької зброї військовим у Канаді.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: