Єврокомісія надала країнам ЄС пропозиції щодо 11-го пакета санкцій проти РФ

Економіка 09.05.2023 Коментарі 0

Єврокомісія надала країнам ЄС пропозиції щодо нового пакета санкцій проти РФ, реалізація буде важкою.

Про це у ФБ пише Ukraine Business News.

"Європейська комісія 5 травня направила країнам-членам ЄС пропозиції щодо 11-го пакета санкцій проти РФ, повідомив речник Єврокомісії Ерік Мамер. За його словами, 10 травня очікується перше обговорення нового пакета санкцій на засіданні Комітету постійних представників (Coreper).

“Цей пакет буде зосереджений на втіленні санкцій, їхній ефективності і як уникнути обходження санкцій. У пакеті будуть питання експорту до Росії, і ми хочемо впевнитися, що Росія не отримує імпорту з інших країн”, уточнив представник ЄК.

Разом з тим, за даними FT, реалізація цього пакета санкцій може виявитися непростим завданням. Однією з радикальних ідей є обмеження продажів певних товарів в треті країни, які потім потрапляють в Росію. Однак існує побоювання, що це може призвести до відчуження третіх країн і підштовхнути їх у бік Китаю або Росії.

Запропоновані санкції також спрямовані на конкретні компанії Китаю. Обговорення між державами-членами триватимуть, тому проєкт ще може зазнати змін", - сказано у повідомленні.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: