Як українська ППО відбила масовану ракетну атаку на Київ

НОВИНИ 16.05.2023 Коментарі 0

Чи не вперше українські сили протиповітряної оборони зі 100-відсотковим результатом відбили масовану ракетну атаку на столицю України. Знищено усі 18 ракет – у тому числі 6 «нє імєющіх аналогов» російських «Кинджалів».

Рашисти атакували Київ уночі, приблизно о 03:30 16-го травня. Запуски смертоносних боєприпасів відбулися із трьох напрямків: північного, південного і східного. Випустили 18 ракет різних типів – повітряного, морського та наземного базування.

Як повідомляє Генеральний штаб Збройних Сил України на своїй сторінці у FB, зі шести літаків МіГ-31К запущено шість аеробалістичних ракет Х-47М2 «Кинджал», 9 крилатих ракет «Калібр» – із кораблів у Чорному морі і три ракети наземного базування (С-400, «Іскандер-М»).

Усі 18 ракет знищені силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил ЗС України.

Також у ніч на 16 травня противник атакував ударними дронами типу «Shahed-136/131», а також проводив повітряну розвідку трьома безпілотниками оперативно-тактичного рівня – «Орлан-10» і SuperCam.

Цікаво, що українська ППО впоралася з усіма «гіпєрзвуковимі і несбівающімі» «Кинджалами», яких русня вперше випустила у такій кількості на одне місто.

Уперше інформація про збитий «Кинджал» появилася 5 травня – тоді видання Defense Express опублікувало фото рештків «Кинджала». Згодом з’явилося спростування від речника Повітряних сил України Юрія Ігната. Мабуть, військові таким чином хотіли приховати можливості української ППО після появи на її озброєнні американського зенітно-ракетного комплексу Patriot. Проте згодом, 6 травня, інформацію таки підтвердили командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук і речник Пентагону, бригадний генерал Пат Райдер.

Відреагувала на 100-відсотковий успіх українських сил протиповітряної оборони й амбасадорка США в Україні Бріджит Брінк. У своєму твіті вона подякувала «за потужну роботу українських ППО».

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: