Як російсько-білоруська пропаганда тисне на Литву

НОВИНИ 15.08.2024 Коментарі 0

У липні посилився інформаційний тиск з боку росії та Білорусі проти Литви. Особливо це стосується сфери оборони. За даними аналітиків Збройних сил Литви, минулого місяця виявлено 312 інформаційних випадків. І хоча це на третину менше, ніж у червні, але понад 200 із них стосувалися оборонного сектору.

Метою таких дій росії та Білорусі, на думку експертів, є дезінформація та маніпуляція насленням усередині цих країн. Проте інколи така "інформація" проникає в інформаційний простір Литви й інших країн, повідомляє литовський національний мовник LRT

Аналітики ЗС Литви констатують, що агресивна риторика російських і білоруських чиновників та пропагандистів спрямована на дискредитацію НАТО, підрив довіри до Альянсу та його саміту у Вашингтоні, а також на послаблення довіри Литви до НАТО.

Пропагандисти продовжують зображати НАТО як агресивний військовий блок, ворожий росії. А інтенсивність інформаційної тиску під час вашингтонського саміту дорювнювала торішньому саміту НАТО у Вільнюсі.

За словами аналітиків, російські та білоруські пропагандисти стверджують, що їхні дії нібито миролюбні, а агресія походить від НАТО. У цьому контексті навчання Baltic Connection 24 (BALTCON24) із розгортанням систем ЗРК Patriot подавали як підготовку до агресії.

Пропагандисти також наголосили на посиленні військового потенціалу Литви, зокрема на фінансуванні оборони і створенні парків контрмобільності.

Особливий інформаційний тиск зафіксовано з боку білоруських пропагандистів, які намагалися подати Литву як недемократичну та агресивну державу. Вони використовували тему нелегальних мігрантів, посилаючись на фільм про нібито жорстоку поведінку з мігрантами з боку Литви, Польщі та Латвії.

Також аналітики ЗС Литви звернули увагу на інтерв'ю з колишньою білоруською опозиціонеркою Ольгою Тишкевич, яка повернулася до Мінська та заявила про плани колишніх товаришів, які перебувають у Литві, вчинити напади на об'єкти в Білорусі.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: