Як рашистська пропаганда використовує французьких політиків

НОВИНИ 18.04.2022 Коментарі 0

Держсекретар міністерства закордонних справ Франції Клеман Бон сповідує ті ж підходи, що й президент Франції Еммануель Макрон – обережно послуговуватися терміном «геноцид» щодо дій путінських головорізів в Україні.

Про це у понеділок, 18 квітня, написало РІА «Новости» з посиланням на французьку радіостанцію Sudradio, в ефірі якої виступав Бон. У повідомленні із заголовком «Держсекретар при МЗС Франції відмовився назвати події в Україні геноцидом» російські пропагандисти також згадали президента Франції Еммануеля Макрона, який «13-го квітня також не став оцінювати те, що відбувається в Україні, як геноцид, закликавши обережно вживати терміни» та «назвав росіян та українців братніми народами».

«Такої ж позиції щодо російської спецоперації дотримується і кандидат у президенти Франції, лідер вкрай правої партії «Національне об'єднання» Марін Ле Пен, - додали російські пропагандисти.

Як  писав ЗІФ, висловлювання французьких політиків Макрона та Ле Пен відбуваються на тлі виборів президента Франції, другий тур яких повинен відбутися у неділю, 24 квітня.

Тим часом Президент України в інтерв’ю журналістові CNN заявив, що Макронові потрібно приїхати в Київ і пересвідчитися самому, яких злочинів тут накоїла російська армія.

«Він (Макрон, - ЗІФ) хотів зробити якісь кроки, щоби росія почула, що треба якось сісти до діалогу. Але я йому сказав: «Еммануель, я вважаю, що щоби зрозуміти, що тут навіть не війна, а інша стадія, що тут геноцид, для цього треба сюди приїхати». Я його запросив, коли у нього буде можливість, щоби він приїхав, і він все це побачить. Я впевнений, що він все це зрозуміє», - сказав Володимир Зеленський. 

Український Президент також розповів журналістові CNN про злочини росіян в Україні, зокрема, Бучі.

«Після того, що сталося в Бучі, і на сході нашої держави я одразу говорив, що це геноцид. росія казала, що це спецоперація, ми говорили, що це війна, а побачивши те, що відбулося в Бучі, це зрозуміло, що це не війна, це геноцид. Вбивали просто людей, ніяких не військових, просто людей – розстрілювали все: люди на велосипеді їхали, люди їхали в автобусі, люди просто йшли по вулиці. Розкидані трупи по вулиці, не військові, розкидані цивільні люди. Вони (російські солдати, - ЗІФ) заходили, ґвалтували, зв’язували руки, дітей заставляли дивитись, як вони ґвалтують їх матерів. А потім вони кидали їх або в колодязь, або ще кудись. І це були такі братські могили – діти, дорослі, старі люди. Тому це чистий геноцид. У нас є багато доказів цього: і аудіо, і відео, там де вони, говорять, що просто нас ненавидять. Я навіть не знав, що є така ненависть від російських військових до українського народу. Просто ненависть. Вони говорять: «ми їх будемо знищувати» для того, щоби забрати унітаз чи пральну машину з квартири. Для цього вони розстрілювали сім’ї. Це і є геноцид», - описав жахіття Володимир Зеленський.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: