Як ліліпутін косплеїв Зеленського, і що з цього вийшло

АНАЛІТИКА 20.04.2023 Коментарі 0

Під час дивної «поїздки ліліпутіна на фронт» кожен звертав увагу на щось своє: журналісти і фактчекери – на деталі довкола, наші військові – на місцевість, а ось британська розвідка відзначила нову організаційну структуру московитської орди.

Поїздка президента рф владіміра путіна на окуповані території України показала, що початкова організація російських сил в Україні змінилася, ймовірно, через великі втрати. Про це йдеться у розвідувальному огляді міноборони Британії у четвер, 20 квітня.

Нові назви

Декілька днів тому (18 квітня) у пресрелізі кремля йшлося про те, що бункерний дід відвідав «Дніпровське угруповання військ» на окупованій рашистами південній території України.

Насправді це одна з перших згадок про існування такої військової структури. Адже рф використовує термін «група військ» у специфічному сенсі, вказуючи на велике, спеціально організоване оперативне формування, зазначено у зведенні.

На початку вторгнення російські війська були організовані у групи військ, кожна з яких була приписана до свого військового округу в росії, наприклад, Західна та Центральна групи військ. Існування очевидно нової Дніпровської групи військ свідчить про те, що первісна організація сил зазнала змін, імовірно, через великі втрати, підкреслюють британські розвідники.

Місія Дніпровської групи військ, імовірно, полягає у захисті південного сектора окупованої зони, й особливо південно-західного флангу, який нині обмежений річкою Дніпро, йдеться у зведенні.

Дивний візит

Не будемо деталізувати московитські новини про подорожі ліліпутіна у нібито найнебезпечніші місця фронту. Відзначимо лише, що росіянці повідомляли, буцім кремлівський карлик прилетів до штабу угруповання військ «Дніпро» на гелікоптері, а потім на машині дістався самого командного пункту. У штаб угруповання «Схід» президент також перемістився вертольотом. Звісно ж, що рашапропагандисти мусили наголосити: поїздки ліліпутіна на тимчасово окуповані території України нібито «заздалегідь не готувалися».

Тут слід зазначити, що навряд чи ліліпутін ризикував би переміщатися за допомогою авіації надто близько біля лінії фронту – будь-який літак чи гелікоптер там швидко стають бажаними мішенями. А може, це був не ліліпутін?

Саме до останньої версії найчастіше схилялись різноманітні оглядачі, у тому числі й російські.

Найперше, на що всі звернули увагу – коли ж відбувся візит. Вуса пєскова запевняли, що його шеф відвідував свою орду окупантів 17 квітня, наступного дня після Великодня. А також вітав їх зі святом і подарував копії ікон.

Друге, що впало в око – це фраза того варіанту ліліпутіна, який не шкода було відправити ближче до лінії фронту: при врученні копії ікони, яка належала «одному з найуспішніших міністрів оборони російської армії у ХІХ столітті», подоба кремлівського карлика каже, що «зараз ось Великдень буде, так?».

Російське «Агентство» зазначає, що Великдень був 16 квітня, тому можна зробити висновок, що поїздка російського диктатора на тимчасово окуповані території та зустріч із військовими відбувалася ще минулого тижня. Пізніше репліку ліліпутіна про Великдень у відео кремля відредагували – зокрема, в ній заглушили слово «буде».

Видання також зазначає, що з відео може скластися враження, ніби бункерний дідок прилетів до Генічеська на вертольоті. Але показані пізніше кадри від'їзду ліліпутіна з міста можуть свідчити про те, що він пересувався на гелікоптері тільки територією Криму, а до Херсонської області їхав машиною.

Про це свідчить той факт, що на кадрах від'їзду бункерного видно готель «Чонгар», розташований просто на кордоні із Кримом. Над готелем кружляють декілька вертольотів. 

Пізніше рашаЗМІ оприлюднили коментар вусів пєскова: «Це було вчора (17 квітня – ЗІФ). Дійсно, президент, коли ікону дарував, то сказав, що Великдень у нас. Але річ у тім, що Великдень у нас іде 40 днів, відзначається і зараз, тим більше, великодній тиждень. За його фразу помилково вхопилися: гіпотези про те, чого не було».

Ну й набільш цікаво те, що повідомлення про «несподіваний візит недофюрера» з’явилося 18 квітня, паралельно із новинами про відвідини Президентом України позицій ЗСУ в Авдіївці.

А тепер маленьке порівняння з інформацією про вояж бункерного діда. «Володимир Зеленський відвідав передові позиції у Авдіївці та заслухав доповідь командувача оперативно-тактичним угрупованням «Донецьк» щодо ситуації. Також Президент вручив українським військовим державні нагороди», - йдеться у новині від офісу Зеленського.

Після усього цього не витримала вже прем’єрка Литви Інґріда Шимоніте. Вона заявила, що візитом президента путлєра на окуповані території України рашапропаганда намагається порівняти його з українським Президентом. А також «надихнути» невмотивовану окупаційну рашаармію.

«Мені здається, що є якась спроба зобразити, ніби владімір путін хоч трохи схожий на Володимира Зеленського, який їде на передову, зустрічається зі солдатами близько до лінії зіткнення й таким чином демонструє підтримку своїм військам та простим українцям, які воюють у цій війні», - сказала Шимоніте. При цьому рашапропаганда, за її словами, ускладнює оцінку правдивості візиту путіна на окуповані території Херсонщини та Луганщини.

На додачу речниця Білого дому Карін Жан-П’єр у середу заявила, що візит ліліпутіна на окуповану територію України означає, що він усвідомлює не найкращий стан справ росії.

«Візит путіна видається показником того, що вони (росіяни – ЗІФ) знають: для рф справи йдуть так собі. І путін, схоже, також дуже добре це знає, – підкреслила речниця. - Він, найімовірніше, намагається підтримати власне населення, оскільки знає, що його армія не справляється зі своїми завданнями і не може досягти своїх цілей шляхом вторгнення в Україну, що ми спостерігали протягом останнього року».

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: