Лукашенко перетворює маленьких білорусів на «zz»

НОВИНИ 20.04.2023 Коментарі 0

Дітей, які не виїхали з Білорусі зі своїми батьками після спроби прогнати президента-самозванця лукашенка у 2020 році, перетворюють на «zомбі zольдатен». На таку думку наштовхують слова лідерки білоруських демократичних сил Світлани Тихановської.

«Наших дітей постійно водять у військові частини та колонії, до шкіл і дитячих садків приносять зброю. Їх змушують конспектувати пропаганду, читати вірші про «братні народи» та буквально переписувати виступи режимних чиновників. А на дитячих заходах постійно присутні міліціонери та військові. Які знання можуть отримати наші діти від таких уроків? Де в цьому справжня педагогіка? Чи навчають усі ці заходи та люди у погонах гуманності, любові до людей та співчуттю?.. Зараз із ними ніхто не розмовляє і навіть не дає іншого вибору, окрім автомата та завчених тез про «колективний Захід». Тож до чого режим готує майбутнє покоління? До війни? До протистояння? Але з ким?» - констатує та водночас риторично запитує пані Тихановська у своєму ТГ-каналі.

За її словами, з юним поколінням потрібне постійне спілкування, знання про бажання та бачення дітьми та підлітками свого майбутнього, країни, світу.

«… Ми з вами чудово розуміємо, що це не те майбутнє, яке хочемо для своїх дітей. Ми хочемо майбутнє, де батьки можуть бути впевнені, що дітям у школі допомагають розвиватися, розкривати свій потенціал, а не робити з них слухняних солдатів. Де вчитель – це насамперед наставник, провідник знань та друг, а не черговий гвинтик репресивного апарату. Де дітей у школі питатимуть, яким вони бачать свою майбутню професію. Де їм допоможуть зробити професійний вибір, а не вивчать на нових силовиків. Де історію Білорусі не буде переписано для «російського братства». І щоби гостями у школах були успішні підприємці, артисти, вчені та лікарі, а не пропагандисти та силовики. Таку школу ми всі хочемо бачити», - раціонально порівнює теперішній режимний стан юних білорусів і майбутнє, яке вони могли би мати лідерка демсил.

Світлана Тихановська також закликала батьків розмовляти зі своїми дітьми, відповідати на їхні запитання, розповідати правду, допомагати розвивати критичне мислення і знаходити причинно-наслідкові зв'язки.

«Навряд чи їх навчать цьому у школах. І якщо цього не зробите ви, то ваші діти в майбутньому говоритимуть мовою сили та палиць», - резюмувала вона.

Фото ТГ-канал Світлани Тихановської

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: