Як білоруси допомагають українцям

НОВИНИ 15.06.2022 Коментарі 0

Допоки диктатор лукашенко вдає зі себе командувача на побігеньках у путіна та соває білоруським військом уздовж українського кордону, білоруси боронять Україну на обидвох фронтах: воєнному та гуманітарному.

Про це розповідають «Подробності» телеканалу «Інтер» у своєму сюжеті. Авторка відео Христина Гашенко з’ясовувала, чи готові білоруси піти проти армії своєї країни та захистити Україну у випадку прямого вторгнення лукашенківських солдатів.

Білорус Ігор Гомель мешкає в Україні майже 5 років. А з перших днів повномасштабного вторгнення росії - волонтерить. Разом із львів'янами відправляє гуманітарну допомогу в населенні пункти, які безупинно обстрілюють окупанти.

«Це природне бажання. Не можемо сидіти, склавши руки, коли ми знаємо, що люди потребують допомоги, потребують медикаментів, продуктів харчування і просто повинні допомагати», - каже Ігор Гомель.

Від друзів-поляків білоруси отримали набори у коробках із усім найнеобхіднішим. А це 700 наборів для сімей по 18 кілограмів кожен.

За словами Ігоря Гомеля, тут і «памперси», і дитяче харчування, свічки, консерви, медикаменти, засоби гігієни. Поляки вдало скомпонували усе необхідне для життя, що стане у нагоді на звільнених від російських загарбників територіях України.

У випадку наступу з півночі військ білоруського режиму Ігор готовий узяти в руки зброю.

«У мене тут дружина, у мене тут рідня. І за свою рідню, звісно, як будь-яка нормальна людина, захищатиму. Львів став моєю домівкою, я тут працюю, живу і для мене це обов’язок», - розповів він «Подробностям».

Допомогають білоруси і дітям-сиротам, які на Львівщину прибули з регіонів, охоплених боями внаслідок російської агресії.

Білорус Олег Пукій є віце-президентом міжнародного благодійного фонду «Оберіг надії». На своїй сторінці у FB він повідомив про підписання договору щодо гуманітарної співпраці із польським товариством «Кобєти Карпат» із міста Перемишль і фундацією «Фольковіско» із міста Чеханув. Після укладання угоди МБФ «Оберіг надії» отримав два гуманітарних вантажі, які за погодженням із департаментом освіти Львівської області доправив у заклади із дітьми-сиротами..

«Перевозимо дітей, допомагаємо із транслогістикою, допомагаємо поселяти дітей, допомагаємо відповідно до необхідності», - каже Олег Пукій.

Він не виключає можливості, що лукашенко віддасть наказ наступати, проте скептично оцінює можливості його армії.

«Білоруська армія не підготовлена до жорстких бойових зіткнень. Вона не здатна на це, не має потенціалу. Проте відкидати таку імовірність не можемо. Ми до останнього сподіваємося, що цього не станеться», - вважає віце-президент МБФ «Оберіг надії».

Інформацію про телесюжет доповнимо і подякою від керівника Білоруського кризового центру Олексія Францкевича фірмі «Євротерм Україна». Остання зробила посильний вклад для потребуючих.

Висловлюємо подяку керівнику «Євротерм Україна» Подвірному О.М., завдяки якому ми мали можливість надати гуманітарну допомогу тимчасовим мігрантам в Україні», - написав пан Францкевич на своїй сторінці у FB.

Нагадаємо, що білоруси не лише займаються допомогою переселенцям, збором і доправленням гуманітарної допомоги. Понад 1,5 тисячі добровольців воюють у полках імені Кастуся Калиновського та «Пагоня» у складі Збройних сил України.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: