Як білорусам розблокувати рахунок в українських банках – інструкція

НОВИНИ 22.07.2022 Коментарі 2

Офіс Світлани Тихановської разом із Національним банком України (НБУ) та Службою безпеки України (СБУ) розробили алгоритм для розблокування рахунків громадян Білорусі в українських банках. Для цього потрібно подати відповідну заявку, яку розглянуть в СБУ та НБУ.

Для оформлення заявку потрібно заповнити форму за ЦИМ ПОСИЛАННЯМ.

Як повідомляє телеграм-канал Світлани Тихановської, інформувати заявників про позитивне рішення будуть банки.

Алгоритм для фізичних осіб:

1) Заповнити оновлену онлайн-форму. У ній потрібно вказати особисті дані: ім'я і прізвище, дату народження, податковий код, номер паспорта, адресу проживання та номер телефону.

2) Якщо ви раніше заповнювали форму, але досі не отримали позитивної відповіді, потрібно заповнити її знову.

3) Подані дані Офіс Світлани Тихановської направляє до СБУ та НБУ як установи, відповідальної за запровадження та виконання заборони.

4) СБУ проводить перевірку кожного заявника. На цьому етапі СБУ віддає перевагу тим, хто перебуває в Україні, для того, щоби провести особисте інтерв'ю. Однак це не означає, що білоруси, які виїхали з України, не можуть заповнювати заявку.

5) Після завершення перевірки СБУ інформує НБУ про її результати. СБУ не може повідомляти результати перевірки іноземним організаціям, зокрема Офісу Світлани Тихановської.

6) У разі позитивного результату перевірки НБУ інформує банки про ухвалене рішення розблокувати рахунки заявника. Банк повинен буде повідомити клієнтів про розблокування рахунку.

Щодо юридичних осіб, то подання на зняття обмеження може робити державне відомство/галузеве міністерство України, до сфери відповідальності якого потрапляє юридична особа. Рішення за таким поданням приймається Правлінням НБУ. Офіс у цьому процесі участі не бере.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Сергій П.
2022-11-28 12:07:17

чи працює взагалі цей механізм? схоже, що ні.. Якщо у когось є позитивний досвід, дайте знати

Олександр
2022-08-25 08:42:08

Хотел с Вами пообщаться по телефону 0678032605

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: