Росіян продовжують тішити польською окупацією Західної України

НОВИНИ 22.07.2022 Коментарі 0

У російських соцмережах продовжують розганяти тему окупації Західної України з боку Польщі. Цього разу хвиля здійнялася на тлі ухвалення законопроекту «Про правові та соціальні гарантії для громадян Польщі, які перебувають в Україні».

У крамницях Тернопільської та Львівської областей ціни на товари почали вказувати не лише в українських гривнях, а й у польських злотих. Такий фейк повідомив телеграм-канал Brief.

«Служба зовнішньої розвідки рф неодноразово повідомляла, що план анексії західної України Польщею практично затверджений Вашинґтоном і може бути реалізований під прикриттям миротворчої місії», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, тему окупації росія розігрує із перших днів повномасштабної війни. Така пропагандистська фішка спрямована як на zомбованих росіян, щоби «потішити» їхні примітивні інстинкти, так і на українців, щоби змінити позитивне ставлення до поляків.

Польща, до слова, найбільше підтримує Україну серед європейських країн. Після 24 лютого поляки приймали біженців, надавали гуманітарну допомогу, надали військову допомогу та політичну підтримку щодо інтеграції України у ЄС.

А 12 березня президент Польщі Анджей Дуда підписав закон «Про допомогу громадянам України у зв’язку із збройним конфліктом на території тієї держави».

«Цей закон є проявом нашої солідарності з Україною. Він несе безпеку жінкам, дітям, а також особам похилого віку. Цей закон підтримує українців, які захищають свою Батьківщину», – прокоментував документ заступник очільника Міністерства внутрішніх справ і адміністрації Мацей Вонсік.

Відповідно до закону, громадяни України матимуть можливість легально перебувати у Польщі впродовж 18 місяців, отримають персональний номер PESEL, а, відтак, користуватися багатьма можливостями та послугами, що надає держава.

У законі передбачено надання житла чи гарантування триразового харчування для групи осіб, отримання одноразової грошової допомоги 300 злотих на особу,  надання доступу до державної системи охорони здоров’я, гарантування отримання освіти і права на роботу на території Польщі.

Навзамін Україна готова ухвалити «дзеркальний» закон «Про правові та соціальні гарантії для громадян Польщі, які перебувають в Україні». 19 липня Верховна Рада України проголосувала за цей законопроект у першому читанні.

У ньому також передбачено надати громадянам Польщі можливість легально перебувати в Україні протягом 18 місяців, працевлаштовуватися, вести господарську діяльність, навчатися, отримувати медичне обслуговування.

Зазначимо, що Президент України присвоїв містам Перемишль і Жешув звання Місто-рятівник за вагому допомогу українцям.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: