Ядерної зброї на території Білорусі нема, - Роман Безсмертний

НОВИНИ 08.12.2023 Коментарі 0

«Сьогодні можна точно сказати – ядерної зброї в Білорусі нема, а розмови про це є елементами ядерного шантажу», - про це в інтерв'ю ІА «Західний інформаційний фронт» сказав колишній посол України у Білорусі та ексчлен ТКГ у Мінську Роман Безсмертний.

Зокрема, на запитання «За вашою інформацією, чи є сьогодні ядерна зброя на території Білорусі?» Роман Безсмертний відповів: «Ви знаєте, був тільки один такий момент, приблизно два місяці тому, коли збіг фактажу, яким я володів, говорив про те, що ядерна зброя є в Білорусі. Але на сьогодні я можу сказати, що так званої тактичної ядерної зброї на території Білорусі нема. То все була інформаційна гра».

Також Роман Безсмертний уточнив: «Проблема не в тому, чи можна чи ні її туди завезти, а у тому, що її нікуди завезти: в Білорусі нема спеціальних об'єктів, які могли б прийняти цю зброю, гарантувавши якісне зберігання та обслуговування. Ці об'єкти є не тільки режимі, вони ще й передбачають певні технологічні процеси, щоб ця зброя могла безпечно зберігатися і не здетонувала з причини, скажімо, ерозії.

Тому сьогодні можна точно сказати – ядерної зброї в Білорусі нема, а розмови на цю тему – це елементи ядерного шантажу».

Довідка

Роман Безсмертний – український політик і дипломат.  Один із авторів Конституції України, а також учасник Мінського переговорного процесу у 2015-2016, 2019 роках.

Кандидат політичних наук, народний депутат України ІІ, ІІІ, IV та V скликань. 6-й Посол України в Білорусі у 2010-2011 роках. Двічі обіймав посаду віцепрем'єр-міністра України: у першому уряді Юлії Тимошенко займався питанням адміністративно-територіальної реформи, а уряді Юрія Єханурова – регіональною політикою. Викладач і почесний професор Київського університету культури і мистецтв і Педагогічного університету імені М. П. Драгоманова.

Фото – Роман Безсмертний, фото із сайту Espreso.tv

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: