Втрати Львова: один загиблий, пошкоджено 18 будинків, дві школи, садочок, вибито 2 450 вікон - фото

НОВИНИ 29.12.2023 Коментарі 0

Втрати Львова: один чоловік загинув, пошкоджено інфраструктуру, 18 будинків, дві школи, один садочок, 2 450 вікон – вибито, - міський голова Львова розповів, яких втрат і руйнувань зазнав Львів внаслідок сьогоднішньої, 29 грудня, ворожої атаки на місто.

Ракета влучила на пустир між школою та житловим будинком, місце огороджено, стоять вартові, скрізь бите скло, згорілі автівки. Працюють комунальники, медики, психологи, поліція, спецслужби. Мешканці зносять розбитті віконні рами до смітників.  

Андрій Садовий:  «Львів сьогодні був атакований шахедами. Понад 10 шахедів атакували Львів і Львівську область. Маємо біду, маємо загорання на об єктах критичної інфраструктури. І була ракетна атака, дуже багато ракет було випущено. Наші Сили протиповітряної оброни спрацювали достатньо якісно. Але ви бачите, що уламки ракет чи вибухова хвиля зробили дуже велику біду, власне, тут у Сихівському районі. Орієнтовно близько 2 тис. вікон просто повилітало, це ми говоримо про 18 будинків, ще три школи плюс садочок – це ще 450 вікон, дуже багато дверей покрутило.

Ми вже маємо практику відшкодування для мешканців міста за попередніми атаками, зараз приймемо відповідне рішення, і вас поінформуємо стосовно тої допомоги, яку отримають мешканці, квартири яких зазнали біди.

Одна людина загинула, молодий чоловік, 40 років, восьмеро осіб у цей час отримують медичну допомогу. Одна жінка у вельми складному стані».   

Також Андрій Садовий сказав, що влада допоможе тим, хто потребуватиме переселення. «Головне зараз відновити життєдіяльність будинків… тому що повилітали вікна, якщо в квартирі в одній кімнаті вікна вилетіли, а у другій – ні, то просто закриваємо плівкою і можемо відновити газопостачання і електропостачання», - додав він.

Водночас міський голова сказав, що школа, яка постраждала найбільше, ймовірно, відновить роботу через місяць.

СБУ розпочала кримінальне провадження за фактом обстрілу Львова

Зокрема, слідчі Львівського управління Служби безпеки України кваліфікували черговий російський обстріл цивільної інфраструктури регіону як воєнний злочин і відкрили відповідне кримінальне провадження за ч.2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).

Співробітники СБУ здійснюють комплекс слідчо-оперативних заходів та досліджують всі обставини.

Збирається відповідна доказова база для притягнення винних до відповідальності.

Нагадаємо, що сьогодні зранку агресор вкотре завдав ракетного удару по місту.

Постраждали будинки, навчальний заклад та автомобілі розташовані в житловому масиві Львова.

Внаслідок влучання російської ракети попередньо загинула 1 особа, 15 людей поранено та ще четверо госпіталізовано.

Фото - "ЗІФ", а також сторінка Президента Володимира Зеленського у мережі Х   

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: