Ворог завдав варварського удару по Полтаві: багато загиблих. Відео

НОВИНИ 03.09.2024 Коментарі 0

Сьогодні, 3 вересня, Полтава переживає страшний день. Російський агресор завдав варварський удар по одному з навчальних закладів міста. Про це повідомило Міноборони. Багато загиблих.  

Міноборони: "За наявною інформацією, ворог використав дві балістичні ракети. Часовий проміжок між тривогою і прильотом смертельних ракет був настільки коротким, що застав людей в момент евакуації до бомбосховища.

Частково зруйнована одна з будівель інституту, багато людей опинились під завалами. Завдяки злагодженій роботі рятувальників та медиків вдалося врятувати 25 осіб, з яких 11 деблоковано з-під завалів.

Наразі рятувальники продовжують роботу.

Висловлюємо щирі співчуття родинам загиблих. Ця трагедія – чергове свідчення підступності ворога, який не зупиняється перед жодними злочинами, намагаючись залякати українців.

Закликаємо всіх зберігати спокій і довіряти лише офіційним джерелам інформації. Будь-які спекуляції на цій трагедії є неприпустимими".

Президент України Володимир Зеленський: "Отримав попередні доповіді щодо російського удару по Полтаві. За наявною зараз інформацією, дві балістичні ракети. Влучання по території учбового закладу і сусідньої лікарні. Була частково зруйнована одна з будівель Інституту звʼязку. Люди опинилися під завалами. Багатьох вдалося врятувати. Більш ніж 180 людей поранені. На жаль, багато загиблих. Станом на цей час відомо про 41 загиблого. Мої співчуття всім рідним та близьким. 

Я доручив провести повне та оперативне розслідування всіх обставин того, що сталося. Залучені всі необхідні служби до рятувальної операції. Я вдячний кожному й кожній, хто з перших хвилин після влучання допомагає людям, хто рятує життя".

Волонтер Стерненко: "Роззосередження людей? Не чули. Маскування? У нас в містах «маскують» місця перебування особового складу буквально зеленими масксітками. Правилами безпеки нехтують навіть у містах ближнього тилу, тому що вже казати про Полтаву. Винних як завжди не буде. Якийсь час будуть наради, особистий контроль і вказівки щоб ніколи більше. А потім такі трагедії будуть повторюватися знову і знову. Вічна памʼять загиблим".

Заступниця комітету ВРУ з нацбезпеки та оборони Мар'яна Безугла: "Полтава. Шикування в 128 бригаді нічому не навчило, ніхто не покараний, Залужний, Сирський, Павлюк все тоді «порішали». Маємо повторення і повторення трагедій. Де межа?"

Журналіст Юрій Бутусов: "Жоден керівник не був покараний за удари по казармах у Яворові, Миколаєві, УЦ Десна, де були масові жертви.

Тому не дивно, що масові зібрання продовжуються. Відповідальності ніякої нема, аналізу нема, і помилки, з яких влада не робить уроки, продовжуються і жертви множаться.

Судячи з офіційних даних, на одній із локацій військового інституту у Полтаві забрали одночасно щонайменше 250 людей для якогось заходу.

Я буваю на багатьох урочистих заходах на фронті – комбриги для нагородження збирають групи не більше 30-40 людей, або у бункерах, або у місцях, де непомітно ніяких скупчень, все робиться максимально швидко, і завжди все проходить без трагедій. Я був на зібранні одного батальйону, і точку збору дізнався за 15 хвилин до початку зборів у глухому лісі без жодного свідка навколо, з далеко розсередженим транспортом. Такі саме елементарні заходи безпеки можна і потрібно застосовувати усюди, для цього не треба якоїсь спеціальної освіти, і це очевидно усім.

Про масове зібрання у Полтаві дізналась ворожа агентура, і у мережу одразу хтось виклав відео результатів удару з землі. Ця людина, ймовірно, працює на ворога та контролює результати.

Поки за нехтування заходам безпеки якийсь керівник показово не отримає покарання - втрату звання та реальний тюремний термін за службову халатність з важкими наслідками, сподіватись, що такі трагедії не повторяться, не доводиться".

ВВС: "Близько 09:10 місцеві жителі чули звуки двох вибухів у місті, повідомляє "Суспільне Полтава".

Перед цим у телеграм-каналі Повітряних сил повідомляли про ракету у напрямку Полтави.

За кілька хвилин до вибухів в області оголосили повітряну тривогу, про це зʼявилось повідомлення на каналі керівника обласної військової адміністрації Пилипа Проніна.

Телеграм-канал "Труха Полтава" опублікував відео з ймовірного місця удару, на ньому видно, як над містом здіймається дим.

У російських пабліках почали ширити інформацію про удар по корпусу 179 навчально-тренувального центру військ звʼязку ЗСУ.

У місцевих пабліках закликають людей йти до лікарень здавати кров для переливання.

179-ий навчальний центр військ зв'язку розташований на території розформованого Полтавського вищого військового командного училища зв'язку".

Фото з місця події/ телеграм канал Труха 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: