Вони не зупиняються – про що попереджає Залужний

ОКРЕМА ДУМКА 17.05.2023 Коментарі 0

«Вони не зупиняються», - такими словами нещодавно описав російську агресію український генерал Валерій Федорович Залужний – головнокомандувач Збройних Сил України.

Ось ці слова Залізного генерала – ключ до розуміння того, що відбувається.

СРСР втратив за десять років війни в Афганістані 69 тисяч осіб, серед яких безповоротні втрати становили близько 15 тисяч. Як сильно ця війна вплинула на СРСР та його майбутнє, розповідати нема потреби – про це вже багато сказано.

США втратили за двадцять років війни в Афганістані трохи більше 23 тисяч осіб, з яких 2 420 — безповоротно. Так, там ще були сили Коаліції, де теж кожна країна зазнала втрат: наприклад, Великобританія втратила 457 осіб безповоротно, а Канада – 159. Але основний тягар втрат був усе-таки на плечах США.

Ми знаємо, що американці, зрештою, зрозуміли безглуздість свого перебування в Афганістані та пішли.

Росія вже втратила у цій війні щонайменше 220 -250 тисяч осіб пораненими і вбитими. Це за оцінками уряду США та західних оглядачів. І тут треба не забувати, що коли такі цифри озвучують Держдеп і Пентагон, то це завжди обережні та консервативні оцінки.

Реальна цифра вища і, мабуть, суттєво вища. І це за трохи більше одного року повномасштабної війни. Нагадаю, що наведені вище цифри втрат СРСР та США – це втрати за 10 і 20 років відповідно.

Ключовий момент у цьому всьому, що, незважаючи на такі приголомшливі втрати, збройні сили РФ не зупиняються. Залужний, як грамотний військовий, одразу прямо вказав на це.

Що відбувається?

Подивіться на демографічну ялиночку населення РФ. Не треба бути демографом, аби не розуміти, що Росія вимирає, просто йде на дно.

Заради справедливості, демографічна ялинка України не у кращому стані, але це хоч і дуже важлива, але все ж таки інша тема.

Здавалося б, у такій ситуації не може бути такої великої і страшної війни. Скептики повномасштабного вторгнення, серед іншого, вказували в тому числі і на цей фактор, мовляв, в РФ нема кому воювати, населення зменшується, а не прибуває.

Але війна почалася, і якщо вона йтиме в тому ж дусі (а ми не бачимо жодних варіантів закінчення цієї війни, окрім відходу загарбників з України), то сумарні втрати РФ цілком будуть обчислюватися пів мільйоном– у цілком найближчому майбутньому.

Це складно вкласти у голові, але це об'єктивна реальність.

Пояснення такому процесу може бути лише одне: РФ, як державний організм, узяла курс на остаточне саморуйнування. Те, що відбувається – інерція.

Логіки виживання тут нема. Логіка виживання – піти з України, оголосити «перемогу» над НАТО, яке було «зупинене» на кордонах РФ, забути всю цю авантюру як страшний сон.

Але це не відбувається. Отже, просто відбувається вмирання недобитої імперії. Вона розпочала свій розвал у 1917 році, і цей розвал штучно зупинили та відтермінували на 69 років більшовики. Тепер ми бачимо продовження цього процесу. Фактично, кульмінацію.

Війна, на жаль, ще надовго. Корабель, що тоне, вже ніяк не зупинити. А це означає, що Україні треба продовжувати вбивати загарбників дедалі більше, щоби пришвидшити процес відходу цього російського корабля на дно.

Але не просто пришвидшувати цей процес, а ще будувати та мати велику та сильну армію, як наголошує Залужний, але не для того, щоби захиститися від Росії «майбутнього», а для того, щоби не піти слідом за нею.

Армія формує державу. Зазвичай, це відбувається навпаки, але у випадку з майбутньою Україною справедливо буде ставити саме армію на місце первинної інституції. Не просто як озброєну організацію державного апарату, а як новий фундамент.

Міцний фундамент не дасть осісти на дно. Це і є головний заповіт Залізного генерала.

Іґаль Левін, військовий експерт, ТГ-канал

Ілюстрація – скріншот відео

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: