Войовничий лукашенко: у Білорусі вперше збили російський «шахед» і розгорнули військовий госпіталь

НОВИНИ 29.08.2024 Коментарі 0

У Білорусі вперше застосували бойову авіацію для збиття російського безпілотника. Вночі, 29 серпня, під час російської атаки по Україні один із «шахедів» приблизно о 3:30 опинився у повітряному просторі Білорусі в Єльському районі.

За даними «Беларуского Гаюна», приблизно через 20 хвилин винищувач ВПС РБ на Гомельщині почули щонайменше 2 вибухи та побачили яскравий спалах у небі.

«Імовірно, це перший зафіксований випадок, коли винищувач ВПС РБ спробував знищити реальну військову ціль у небі – російський дрон-камікадзе типу «шахед», - припускає інформаційний ресурс.

Висунемо версію, що білоруська система ППО могла сприйняти російський шахед як український.

Також, як повідомив «Беларускі Гаюн», у згадану вище область перекинули медичний загін спеціального призначення (МОСН) у кількості 50 осіб. Про це 29 серпня заявили в міністерстві оборони Білорусі. Мета розгортання – надання медичної допомоги військовослужбовцям збройних сил РБ, які перебувають біля кордону з Україною.

Розгорнуто шпитальне та діагностичне відділення на одному з поверхів центральної районної лікарні міста Калинковичі (недалеко на північ від Мозира). Тамтешнім лікарям обмежили доступ до зайнятого їх військовими колегами поверху.

Також 23 серпня стало відомо про проведення у військкоматі Калинковичського району занять з організації медичного забезпечення у надзвичайних ситуаціях.

«Станом на 29 серпня чисельність перекинутого угруповання ЗС РБ у Гомельську область збільшилася до приблизно 1 150 осіб особового складу. Це мінімальна та підтверджена чисельність військ. Кількість перекинутих до кордону сил не несе військової загрози для України», - робить висновок «Беларускі Гаюн».

За інформацією журналіста Андрія Цаплієнка, білоруси перекидають до кордону з Україною артилерію «Гіацинт-С» з маркуванням «В».

Речник ДПСУ Андрій Демченко заявив, що, у відповідь на військові «ігри» лукашенка, Україна посилює укріплення кордону з Білоруссю.

Андрій Цаплієнко пояснює передислокацію білоруських підрозділів спробою утримати українські сили на півночі, щоби не розподілити їх на інші важливі ділянки фронту/

Фото з ТГ-каналу Андрія Цаплієнка: Білорусь перекидає самохідні артилерійські гармати «Гіацинт-С» до кордонів з Україною

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: