Данців від кібератак і шпигунства захищатиме нове міністерство

НОВИНИ 29.08.2024 Коментарі 0

Для більш ефективної боротьби з кібератаками, шпигунством та іншими кризами уряд Данії створює нове міністерство – державної безпеки та управління надзвичайними ситуаціями.

Цей крок є частиною реорганізації кабінету міністрів, про яку прем'єр-міністерка Метте Фредеріксен оголосила 28 серпня. Ці заходи уряд Данії вживає на тлі зростання загроз з боку росії і рекомендує данцям також посилити свою пильність та готовність, повідомляє агенція Bloomberg.

«Нам потрібно підготуватися до більшої кількості кібератак. Ми ризикуємо, що частини критично важливої інфраструктури можуть бути виведені з ладу. Зараз спостерігаємо більш суворі погодні явища - сильні дощі, повені, посухи - і на додачу до цього з'являються загроза шпигунства та інциденти, що завдають шкоди навколишньому середовищу», - сказала Фредеріксен на пресконференції у Копенгагені.

До речі, минулої осені Данія разом зі США почали співпрацю задля зменшення вразливості критичної інфраструктури України до кіберзагроз. Копенгаген, зокрема, оголосив про інвестування 20 млн крон в українську кібербезпеку.

Також в уряді Данії сильно стурбовані тим, що російський тіньовий флот нафтових танкерів регулярно перетинає її вузькі протоки та становить загрозу навколишньому середовищу. При цьому влада безсила зупинити судна, багато з яких сильно застарілі та небезпечні.

Раніше у цьому році уряд попросив громадян Данії підготуватися до нападу чи іншої потенційної кризи, створивши запаси води, їжі та ліків, а також зберігаючи таблетки йоду вдома – подібна інструкція вже багато років є звичайною справою в ряді європейських країн, зазначає Bloomberg.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: