Вирок Світлані Тихановській залишили без змін: 15 років позбавлення волі

НОВИНИ 21.06.2023 Коментарі 0

У вівторок, 20 червня, верховний «суд» Білорусі розглянув апеляційну скаргу лідерки білоруських демократичних сил Світлани Тихановської та не задовольнив її.

Як відомо, 6 березня 2023 року Мінський міський суд заочно засудив Світлану Тихановську, а також Павла Латушка, Ольгу Ковалькову, Марію Мороз і Сергія Ділевського.

Суддя Петро Орлов, який головував у показовому процесі, засудив лідерку білоруських демсил до 15 років колонії, Павла Латушка – до 18 років колонії, Вольгу, Марію та Сергія – до 12 років колонії загального режиму «заочно». Державне обвинувачення підтримав прокурор Михайло КовальовЄ повідомляє ТГ-канал правозахисного центру «Вясна».

Інші фігуранти справи Координаційної ради апеляції не подали. Їхні вироки також набули «чинності».

Світлана Тихановська у своєму ТГ-каналі розповіла, що подаючи апеляцію, не сподівалася на скасування вироку. Зробила це з метою зафіксувати беззаконня. Вона також підкреслила, що так і не побачила «копію документів вироку».

«Знаєте, подаючи цю апеляцію, я навіть не сподівалася, що її розглянуть. І тим більше я не думала про скасування вироку. Я зробила це для того, щоб у черговий раз висловити свою рішучу незгоду з тим беззаконням, яке відбувається у моїй рідній країні», - йдеться у тексті.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: