Викрито подробиці фінансування італійських політиків Кремлем

НОВИНИ 04.09.2019 Коментарі 0

Стали відомі імена росіян, з якими помічник лідера італійської правопопулістської партії «Ліга Півночі» Джанлука Савоіні обговорював у Москві фінансування цієї проросійської політичної сили. Про це пише видання GuildHall із посиланням на BuzzFeed.

У жовтні 2018 року в московському готелі «Метрополь» відбулася таємна зустріч помічника віце-прем'єра Італії Маттео Сальвіні із двома російськими громадянами. За даними L'Espresso, на зустрічі обговорювалися «умови угоди щодо таємної передачі десятків мільйонів доларів, отриманих від продажу російської нафти, партії Ліга». Однак імена росіян відомі не були.

За інформацією видання BuzzFeed, яке провело аналіз аудіозапису розмови, із Савоіні зустрічалися Андрій Харченко та Ілля Якунін, які тісно пов'язані з ультраправим інтелектуалом Олександром Дугіним, а також з Володимиром Плігіним, політиком із оточення президента РФ Володимира Путіна.

Лідер Міжнародного євразійського руху Дугін є ідеологом проекту «Новоросія» і в цілому натхненником неоімперського антизахідного кремлівського дискурсу. Харченко - учасник його організації. Плігін - член «Єдиної Росії» і один з авторів проекту «закону» про анексію Криму. США накладено на вказану особу санкції.

За наявними даними, ані Дугін, ані Плігін особисто не брали участь у зустрічі в «Метрополі», проте їх імена періодично спливали в розмові. Проте напередодні Дугін особисто зустрічався з Савоіні, що було зафіксовано на фото. У той же час Сальвіні, який також тоді перебував у Москві, зустрівся з віце-прем'єром РФ Дмитром Козаком в офісі Плігіна.

Савоіні (зліва) і Дугін за день до зустрічі в Метрополі (спиною до фотографа варто, імовірно, Харченко).

Попередньо було оприлюднено запис таємних переговорів між представниками правої партії «Ліга Півночі» віце-прем'єра Італії Маттео Сальвініи із чиновниками Кремля в московському готелі «Метрополь» у жовтні 2018 року. Італійці, згідно інформації вказаної публікації, домовлялися про отримання десятків мільйонів доларів «російських нафтових грошей».

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: