Угорський високопосадовець: в Україні «криза громадянської війни»

НОВИНИ 04.09.2019 Коментарі 0

Реагуючи на заяви угорського високопосадовця, 3 вересня до МЗС України було запрошено Тимчасового повіреного у справах Угорщини в Україні пані Крістіну Марфі.

Як повідомляє прес-служба МЗС України, угорському дипломату було висловлено рішучий протест у зв’язку із заявою Державного секретаря Канцелярії Прем’єр-міністра Угорщини Трістана Азбея 30 серпня, який використав неприпустиму риторику, зокрема щодо «кризи громадянської війни» у нашій державі.

Було зазначено, що категорично неприйнятною для України є ситуація, коли високі посадові особи сусідньої держави називають триваючу з 2014 року збройну російську агресію проти України «громадянською війною».

Це не лише не відповідає дійсності, а і суперечить офіційній позиції країн-членів ЄС і НАТО, до яких належить також і Угорщина. Санкції ЄС проти РФ запроваджені саме у зв’язку з цією агресією, і подібна підміна понять жодним чином не сприяє її припиненню.
Українська сторона розраховує на подальшу солідарність наших партнерів у підтримці територіальної цілісності та суверенітету України, а також звертає увагу на необхідність називати речі своїми іменами – саме збройна російська агресія проти України.

ІА "Західний інформаційний фронт"

ілюстративне фото mandiner.hu

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: