Війна в Україні та ситуація в Білорусі – це спроби вмираючих «гомосовєтікусів» забрати зі собою побільше людей, - Євген Баришніков

НОВИНИ 28.07.2022 Коментарі 0

Білоруський музикант Євген Баришніков з минулого року мешкає в Україні. У травні він покинув батьківщину та подався у Польщу, потім – в Україну, в Київ. А з грудня – у Львові. Місто надихає його на творчість і своєю компактністю та архітектурою подобається більше за столичний мегаполіс. Попри основне заняття в ІТ-сфері пише музику та виконує свої твори.

Те, що зараз відбувається в Україні, і події 2020 року в Білорусі Євген називає «конвульсіями гомосовєтікус».

«Радянська людина, яка чіпляється за будь-яку можливість залишитися в історії, разом із тим розуміючи, що йому кранти. Ось цій радянській людині глобально нема майбутнього. Війна в Україні та ситуація в Білорусі – це спроби цієї радянської людини, яка вмирає та намагається потягнути за собою якомога більше людей», - каже гість Білоруського інформаційного центру.

До 2020 року Євген вважав, що більшість білорусів не є політично активними. Свою думку він змінив під час масових протестів, коли з’ясувалося, що багато людей різних вікових груп, у тому числі пенсіонерів, які виходили на свої марші, готові брати на себе відповідальність.

«У Білорусі назбиралася критична маса людей, котрі хочуть самі брати відповідальність за майбутнє своєї країни. І те, що 20-30 % людей – «гомосовєтікуси», вони просто контролюють силовий блок. Думаю, що стільки ж і в Україні таких людей залишилося, просто вони не контролюють силовий блок», - каже Євген.

За його словами, в Україні він не відчуває бар’єрів через спілкування білоруською мовою – його непогано розуміють. А от у самій Білорусії рідна мова перебуває в окупації.

Музикант також поділився міркуваннями про взаємосприйняття білорусів та українців, перепони та непорозуміння між народами та їхнє майбутнє.

Довідково

Євген Баришніков народився 21 листопада 1983 року. Бард-рок музикант. Виріс у Слонімі – старовинному місті на річці Щара. Після закінчення школи переїхав до Мінська і вступив до Білоруського державного університету інформатики та радіоелектроніки. Окрім гітари грає на волинці та перкусії.

Із 2006 року виступає сольно на концертних майданчиках, квартирах і клубах різних міст у Білорусі, Польщі, Україні. Ставав лауреатом різноманітних фестивалів авторської пісні.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: