Відкритий шантаж з боку Варшави: без вшанування жертв Волині не буде мови про вступ України до ЄС

НОВИНИ 23.09.2024 Коментарі 0

Польща вимагає від України вшанувати пам'ять жертв Волинської трагедії. Це питання щоразу виносять на новий рівень. Польська влада хоче ексгумувати та гідно поховати поляків, убитих під час Другої світової війни.

Міністр у справах Європи Адам Шлапка в ефірі Польського радіо сказав, що це питання має бути вирішене іще до вступу України в Європейський Союз: «Нам залежить на гідному похованні жертв. Я впевнений, що до вступу України в ЄС ми цю справу вирішимо у двосторонньому форматі. Українці знають, що це в їхніх інтересах. З таким важливим сусідом як Польща треба всі складні розділи позакривати».

Читайте також Якщо українці не дають дозвіл на ексгумацію, то ми не будемо їм допомагати, - це шантаж, - польський дипломат

Віце-прем’єр-міністр, міністр оборони Владислав Косіняк-Камиш заявив, що без гідного вшанування поляків, убитих на Волині, не буде й мови про вступ України до ЄС. Прем'єр-міністр Дональд Туск також зазначив, що Україна має відповідати певним стандартам, зокрема культурним, щоб приєднатися до Співтовариства.

Нагадаємо, 22 січня 2024 року новообраний прем’єр-міністр Республіки Польщі Дональдом Туском зробив перший візит до держави поза межами Євросоюзу саме до України. Тоді він сказав: «Польща намагатиметься допомогти в усіх аспектах процесу вступу до ЄС так, щоб повне членство України у Євросоюзі швидко стало фактом. Ми також співпрацюватимемо в усіх інших форматах, тому я повідомив пану Президенту, що Польща приєдналася сьогодні до Спільної декларації G7, яка була сформована на саміті НАТО у Вільнюсі».

Фото – 22 січня 2024 року. Перший візит Дональда Туска на посаді голови уряду до держави поза межами Євросоюзу був до України.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: