СБУ затримала бойову групу гру, які планували захоплення влади в Одесі

НОВИНИ 23.09.2024 Коментарі 0

Росіянську диверсійну бойову групу нейтралізувала контррозвідка СБУ в Одесі. У них вилучено понад 70 одиниць вогнепальної зброї з оптичними прицілами та боєприпаси, а також бронежилети, шоломи, балістичні окуляри та інше тактичне спорядження.

Як повідомляє пресслужба СБУ, також у результаті спецоперації було затримано керівника ворожого осередку та його найближчого помічника.

За матеріалами справи, резидентом (старшим) агентурно-бойової групи російського гру був 49-річний мешканець тимчасово окупованого Криму. Після захоплення півострова він переїхав до Одеси, де на початку повномасштабної війни почав формувати оперативно-бойові загони під виглядом декількох громадських організацій.

Для загалу ГО займалися питаннями військової історії, екології та юриспруденції, а насправді створили підпільні групи: снайперів, розвідки, зв’язку, оперативного забезпечення і одну з основних – штурмову групу.

У підборі потенційних кандидатів фігуранти надавали перевагу громадянам із спеціальними навичками, досвідом ведення бойових дій або вузькопрофільним спеціалістам.

За інструкцією російської спецслужби ще на початку повномасштабного вторгнення рф зловмисники готувалися до силового захоплення держустанов на Одещині. Окрім штурмів адмінбудівель фігуранти мали атакувати Сили оборони з тилу, коли б окупанти наближалися до портового міста. У разі захоплення Одеси учасникам групи обіцяли «посади» у місцевій окупаційній адміністрації рф.

Утім, після невдач рашистів на фронті цю оперативно-бойову групу перевели в режим очікування і активували лише влітку 2024 року, коли вона отримали таємні завдання.

Служба безпеки України зірвала ворожі наміри: задокументувала підривну діяльність і нейтралізувала групу одразу після того як її «активував» ворог.

Зараз фігуранти та завербовані ними особи (більш як два десятки осіб) перебувають під слідством. Під час обшуків у фігурантів окрім зброї і тактичного спорядження вилучено інструкції з підривної діяльності, холодну зброю, зокрема з логотипом спецслужб рф, та комп’ютерну техніку із доказами злочинів.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили затриманим про підозру за статтями про насильницьку зміну, повалення конституційного ладу або захоплення державної влади за попередньою змовою групою осіб, а також створення збройних формувань. Їм загрожує до 10 років в’язниці з конфіскацією.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: